Почесний громадянин міста Ковеля пішов з життя

Почесний громадянин міста Ковеля пішов з життя
Сьогодні, 1 липня, у віці 90 років пішов з життя Почесний громадянин міста Ковеля, ветеран Другої світової війни, член президії міської ради ветеранів, людина із значними досягненнями та неабияким бойовим, трудовим і життєвим досвідом Микола Іванович Корпачов.

Життя ветерана – хороший приклад молодим. Він був справжнім патріотом своєї України, рідного міста, хоча народився і виріс в Росії, - повідомляє Ковельська міська рада.

«На цій землі потрібно залишити добро. Нічого ми з собою не заберемо», - неодноразово говорив Микола Іванович. І цьому своєму кредо він не зраджував, жив гідно, по совісті і честі.

Корпачов Микола Іванович – учасник Другої світової війни, очолював з часу створення, з 1987 року, міську раду ветеранів війни, праці і Збройних сил, і впродовж 20-ти років є активістом ветеранського руху, членом Президії ради ветеранів.

Проводив активну роботу щодо увічнення пам’яті воїнів загиблих під час визволення Ковеля та Ковельського району від фашистських загарбників. З його ініціативи в навчальних закладах міста створено куточки бойової і трудової слави.

Протягом 15-ти років працював викладачем початкової військової підготовки у ЗОШ №7. Висококваліфікований професіонал, талановитий педагог. Його учні – фіналісти і призери республіканських і всеукраїнських ігор, чемпіони і призери міських та обласних змагань з різних видів багатоборств. Микола Іванович є одним з організаторів соціальної служби на дому, ініціаторів створення будинку для одиноких непрацездатних громадян, колишній керівник місцевих осередків Фонду милосердя і здоров’я, Фонду Миру.

За сумлінну багаторічну працю неодноразово нагороджений Грамотами Міністерства освіти, Президії Верховної Ради СРСР, нагрудним знаком «Відмінник народної освіти УРСР», «Відмінник народної освіти СРСР». Нагороджений орденами «Вітчизняної війни» ІІ ступеня, «За мужність» І та ІІ ступенів, медалями «За відвагу», «За бойові заслуги» - всього 26 нагород.

За вагомий внесок у вирішення важливих питань життєдіяльності територіальної громади, активну громадську позицію у грудні 2011 року Микола Іванович Корпачов був удостоєний звання «Почесний громадянин міста Ковеля».

Ковельська міська рада, її виконавчий комітет глибоко сумують з приводу смерті Миколи Івановича Корпачова та висловлюють співчуття рідним та близьким покійного.

Всі, кому доводилось працювати чи спілкуватися з Миколою Івановичем, пам’ятатимуть його як мудру, доброзичливу, чуйну, порядну людину, яка любила своє місто, свою Батьківщину.

Таким він залишиться в нашій пам’яті назавжди.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Почесний громадянин міста Ковеля пішов з життя
01 липень, 2016, 22:24