На ковельському авіаційному полігоні проводитимуть навчання

На ковельському авіаційному полігоні проводитимуть навчання
В межах Ковельського району знаходиться авіаційний полігон «Повурськ».

Керівництво полігона вважає своїм обов’язком повторно звернутися до ковельчан та мешканців Ковельського району і нагадати про заборону перебування на території полігона, неприпустимість збору бомб, що не вибухнули, ракет, снарядів, запалювальних баків, вибухачів і осколків, - повідомляє Ковельський район.

На території авіаційного полігона «Повурськ» періодично проводяться заходи по практичному застосуванню авіаційних засобів ураження (бомбометання, пуски ракет), стрільби з військового озброєння, знешкодження (підриви) боєприпасів, що не вибухнули.

У другій декаді липня 2016 року на території полігона планується проведення навчань із застосуванням особового складу, військової техніки та озброєння.

У відповідності до Настанови з полігонної служби Повітряних Сил Збройних Сил України, затвердженої наказом Командувача Повітряних Сил Збройних Сил України №318 від 29.08.07 – територія авіаційного полігона “Повурськ” є забороненою зоною для населення і осіб, що не мають прямого відношення до його роботи. Вхід та в’їзд на територію авіаційного полігона КАТЕГОРИЧНО ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ.

Межі полігона встановлюються шлагбаумами і попереджувальними таблицями з написами: “НЕБЕЗПЕЧНО! ТЕРИТОРІЯ ПОЛІГОНА! ПРОЇЗД І ПРОХІД СУВОРО ЗАБОРОНЕНО!”.

Причиною загибелі та каліцтва людей є ігнорування забороною перебування на території полігону, недопущення збору бомб, ракет, снарядів інших металевих предметів.

Звертаючись до громадян, які проходять на територію полігона з метою збору ягід та грибів, військові нагадують про заборону та небезпеку перебування на забороненій зоні.

Особливо хочеться попередити шукачів «дармового» металу. Нагадуємо, що у найкращому випадку такі особи можуть бути притягнені до кримінальної відповідальності згідно із Законом, а в найгіршому – можуть позбавити себе найдорожчого – життя.

Отже, командування авіаційного полігона попереджає, що до крадіїв металу, вибухонебезпечних предметів та речовин на території авіаційного полігона “Повурськ” будуть застосовуватись рішучі заходи у відповідності до чинного законодавства України.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.