Смачного Луцька: Coffeeманія чи ні? ФОТО

Смачного Луцька: Coffeeманія чи ні? ФОТО
Кава... Лише вимовляючи це слово, я одразу відчуваю її насичений пряний аромат. До того ж розмаїття напоїв з кавою просто неймовірне. Тому, побачивши вивіску "Coffeeманія"(а я таки кавоман!), вирішила, що в таку спеку можна потішити себе чимось смачненьким.

Одразу скажу, що цей заклад зручно розташувався у ТЦ «Буратіно» на досить жвавій вулиці. На літній терасі сидіти не дуже хотілось, все-таки 34°C. Тому зайшла у саму кав’ярню.

Досить просторе приміщення, хоча столиків не так і багато. В інтер’єрі переважають темні кольори з вкрапленням веселеньких шпалер на зразок простирадл у стилі печворк.


М'які диванчики з подушками (завжди мене цікавило, як часто ті подушки вибивають і перуть напірники? Будемо сподіватись, що власники не байдужі до здоров’я людей).




Досить дивно, що у такому великому приміщенні не передбачили місце для дітей. У закладі було кілька діток, і вони відверто нудьгували.

Музичне оформлення досить банальне і, на мій погляд, зовсім не сприяє споживанню їжі. Такий собі "стица-бум", або "клубняк", як його ще називають. Під таку музику хочеться не "Цезар" їсти, а кальян закурити і пострибати.

І ще: хто може мені пояснити, чому у закладах куди, люди приходять їсти (бажано смачно і з задоволенням), на екранах транслюють fashion-канали, де по подіуму ходять тендітні моделі?! Тобі одразу ж не хочеться їсти "Тірамісу"! Або демонструють такий собі короткий курс швачки-закрійниці? Логічніше було б показати те, що збуджує апетит, чи не так?

Не встигла я присісти на диван, як мила (і це дійсно так) дівчина-офіціантка вже принесла меню. Переглянувши його, зрозуміла, що "манією" тут і не пахне, бо набір кавових напоїв дуже банальний. Та й в самому меню виявилось все стандартно: салати бла-бла-бла, паста бла-бла-бла, кава, пундики, супчик, паніні, алкоголь.

Ну гаразд, будемо танцювати від того, що є. Їсти не хотілося, тому пильніше придивилась до десертів. Ох, як мені не подобається, коли у розділі "Торти" пишуть ціну за 100 грамів. Це збиває з пантелику,
тому що розраховуєш на одну суму, наприклад, "Тірамісу" 19 грн за 100 г, а принести можуть і 150 г, і 200 г - це вже як у кухара руку поведе. Отже, замовила "Тірамісу" (весь час куштую цей десерт у різних закладах, щоб знайти дійсно той справжній смак маскарпоне і савоярді, просоченого кавою, але поки що це мені не вдалося. Що ж,
можливо, тут мені пощастить?)

Поки несли замовлення, звичайно, мию руки. Туалет не викликає якихось певних емоцій - це звичайний стандартний туалет. Дві кабінки і невеличкий передпокій з дзеркалом.

Поки мила руки, мої ноги обприскало духмяним освіжувачем, що було трохи несподівано.



Єдине, що мене розвеселило, це вхід у WC. Зазвичай вхід у це приміщення намагаються завуалювати, приховати, щоб не було помітно, коли ти йдеш туди. Тут же навпаки - щоб зайти, потрібно піднятися сходами на імпровізований ґанок, так, щоб всі побачили. Але тут я не можу засуджувати дизайнерів, тому що заклад не є окремим приміщенням, а все ж знаходиться у ТЦ.

Отже, принесли мені "Тірамісу" і мокачино, яке мало б бути з шоколадом. Натомість була налита карамель. Але я не дуже звернула на це увагу, тому що нарешті знайшла його - "Тірамісу". Це дійсно смачно, це дійсно маскарпоне, а не збиті вершки або ще щось, це дійсно савоярді, змочене у каві. Ура! Я задоволена.


Мій рахунок склав 42 грн. І навіть моє прохання відрізати мені саме 100 г тістечка було виконане.

Щодо "манії". Кава - то моя манія, моя пристрасть. Я завжди куштую щось новеньке, якщо таке з'являється у меню наших закладів. Але це досить рідкісне явище. Чи, можливо, я просто ще не дійшла до того закладу, де мене здивують.

З вами була Kalipso та рубрика «Смачного Луцька».

Пишіть, які ще заклади ви б хотіли, щоб ми відвідали.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 10
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Відвідайте будь ласка фестиваль "Ніч у Луцькому замку" де будуть на виізді кав'ярні Луцька.Дякую)
Відповісти
Нажаль не була у місті в цей час.
Відповісти
Шановна автор статті, випадково потрапила з чоловіком в об'єктив вашої камери. Хочу написати свою рецензію у відповідь на Вашу.
Часто відвідую кав'ярню, і смачнішої кави я ще не куштувала. А головне, ізюминкою цього закладу є власна випічка.

Відповісти
Власна випічка не є ізюминкою мені здається, бо зараз це є у багатьох закладах.
Відповісти
А чого ви фото робите як шпіон якийсь? Хіба не можна запитати? Там абсолютно адекватний власник, який дозволяє не те що фото робити, навіть відео знімати, ми з подругами випадково опинились і бачили, як хлопці знімали сюжет з дівчиною і тортиком, аж собі захотілося))
Відповісти
У тому то й справа, бо коли ти приходиш відкрито, показуєш посвідчення і говориш з якою метою ти прийшов всі починають носитися з тобою, як з писаною торбою. А ми робимо об'єктивних відгук.
Відповісти
Сам часто пю каву в кофеманіі в різних місцях, бо в них багато точок по Лкцьку, але це найгірша точка, це моя думка, якось завітав туди але більш не піду. 1. Персонал Ноль! Замовив каву з вершками, двічі перепитав чи є у них вершки, а не молоко, сказали що є, і зробили з молоком, особисто для мене це велика різниця, а коли я спитав чому вони зробили з молоком, сказали що вершків нема, при цьому дивлячись на мене зверхньо як на дебіла. Це ще не все, замовив тістечко картошку, принесли через 10 хв, черству, ну як так можна? І після цього 15хв чекав на рахунок. Хіба це рівень? Да, і я нікому не грубив і ні до чого не чіплявся, просто сходив на каву, б...ть
Відповісти
Зайдіть в Coffee coffee в Порт сіті і вас там здивують. Випічка яку печуть тьоті на дому.такі заклали мають мати свій кондитерський цех. Сальмонельоз забезпечений.те що я пережила в інфекційній, ворогу не побажаю.
Відповісти
Вже не раз була гостею coffeeманії, і особисто для мене це є один з найкращих закладів міста. Дуже смачна випічка, я й на замовлення робила в них тортик, всім дуже сподобався. Кава дуже смачна, всім раджу
Відповісти
Живу в районі жд вокзалу. Кожного ранку перед роботою забігаю в Coffee манію за чашечкою кави та якимось смаколиком.
Дівчата завжди зустрічають з посмішкою, аж настрій піднімається. Кава супер, тістечка супер, обслуговування супер.
Ще також буваю в закладі, тому, що біля нової лінії, і там також мені все подобається.
А от в буратіно трішки не та атмосфера, і складається враження, що тебе як гостя не цінують, і забувають про те, що ти присутній в закладі.
Відповісти