Дерева на центральній вулиці Луцька не зрізатимуть. ФОТО. ВІДЕО

Дерева на центральній  вулиці Луцька не зрізатимуть. ФОТО. ВІДЕО
1 липня о 18 годині на перехресті вулиць Лесі Українки та Кривий Вал відбулася зустріч представників органів влади і громадськості щодо вирішення питання з вирубкою дерев на центральній вулиці міста.

Жителів міста обурювало питання недоцільності використання бюджетних коштів, які, на думку громадськості, варто використати на більш проблемні ділянки міста та зрізання здорових дерев.

Міський голова переконував, що проект реконструкції обговорювався тривалий час, і всі пропозиції, які лунали, були враховані.

Під час зустрічі громаді продемонстрували ще раз план реконструкції та намагалися пояснити його переваги.

Як розповів Микола Романюк, планується повна реконструкція вулиці Лесі Українки: ремонт каналізації, заміна бруківки й дерев, встановлення нових лавочок тощо. Орієнтовна сума - 9 мільйонів.

Вислухавши лучан, міський голова все ж таки прийняв компромісне рішення. Він повідомив, що на місці тих восьми дерев, які були зрізані, посадять нові, а решту зачіпати не будуть. Зріжуть лише хворі.

Визначати, які зелені насадження треба вирубати, буде міська рада спільно з ініціативною групою.

"Кількість дерев буде більша, вони будуть охайніші та навіть вже заготовлені. Дерева, які зараз є на вулиці Лесі Українки, вже потрібно змінювати на нові, адже ці вже обрізані, не дають ні затінку, ні естетичного вигляду. Я вважаю, що цей план реконструкції змінить вулицю на краще. Раніше, коли цю ж вулицю планували зробити пішохідною, ми теж отримали хвилю громадського обурення, проте зараз усі ж задоволені," - розповів головний архітектор міста Луцька Леонід Герасимюк.

"Я прочитав, що це капітальний ремонт, але він проводиться там, де він необхідний. Ця вулиця зроблена менш, ніж 20 років тому. Є гірші вулиці, які потрібно приводити до нормального стану. Бруківку на вулиці Лесі Українки потрібно підправити, почистити і ніякої заміни там не потрібно. Дерева чіпати взагалі не потрібно," - зазначив екс-міський голова Луцька Богдан Шиба.









Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 11
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"Ця вулиця зроблена менш, ніж 20 років тому. Є гірші вулиці.Є гірші вулиці, які потрібно приводити до нормального стану. Бруківку на вулиці Лесі Українки потрібно підправити, почистити і ніякої заміни там не потрібно..." - зазначив екс-міський голова Луцька Богдан Шиба.
--------------
Та конєшно, то ж не як в Турійську - свині на вулиці не гуляють, то вже й файна вулиця.
Відповісти
Боти з міської ради, тут пан Шиба все вірно сказав, з цим весь Луцьк погоджується!Досить нести нісенітниці!!!Заспокойтесь!Цю вул. дійсно ремонтувати не потрібно!!!
Відповісти
Совкова вата,яка курить та пє, возмущається.
Відповісти
Совкова вата-це мер та яковлєв...
Відповісти
Позбавили заробітку на операції озеленення
Відповісти
Не зрізатимуть? Так вже ж позрізали! Що вони їх тепер назад приклеять?
Відповісти
нехай зі своїх кишень виділяють те,що зробили!чому міський бюджет має ан це йти? лучанри проти таких цирків та розводняків!достатньо нас розводити!
Відповісти
так все ж таки, що не зрізатимуть: дерев чи дерева?
Відповісти
помилки виправляєте. Похвально...
Відповісти
Пропоную дерева пересадити у двір Тараса і Миколи.
Відповісти
пропоную просто їх посадити...
Відповісти