Військовій авіації Росії накажуть включати транспондери над Балтикою

Військовій авіації Росії накажуть включати транспондери над Балтикою
Глава російського міністерства оборони Сергій Шойгу доручив забезпечити безпеку польотів бойових машин Повітряно-космічних сил (ВКЗ) країни над нейтральними водами на Балтиці.

Про це повідомляє ЗІК.

«Розробляється ряд відповідних організаційних і технічних заходів, включаючи використання авіацією ВКЗ Росії транспондерів», – повідомляє управління прес-служби і інформації відомства. У цьому разі служби контролю повітряного руху в прибалтійських державах зможуть ідентифікувати російські літальні апарати.

«У разі відповідної готовності країн НАТО до здійснення польотів своєї авіації з включеними транспондерами поблизу російських кордонів, фахівці Міноборони Росії можуть взяти участь у детальному обговоренні даного питання на експертному рівні», – додали в МО.

З середини травня літаки-розвідники ВПС США, як повідомлялося, не менш 20 разів наближалися з заходу на російському рубежів.

Напередодні президент РФ Володимир Путін підтримав пропозицію лідера Фінляндії Саулі Нііністе про те, щоб в регіонах Балтійського моря літаки літали з включеними приладами впізнання.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Військовій авіації Росії накажуть включати транспондери над Балтикою
02 липень, 2016, 23:30