Помер відомий румунський письменник, лауреат Нобелівської премії миру Елі Візель

Помер відомий румунський письменник, лауреат Нобелівської премії миру Елі Візель
Лауреат Нобелівської премії миру і письменник Елі Візель помер у суботу, 2 липня. Про це повідомляє УНІАН.

"Яд ва-Шем тужить через смерть Елі Візеля, який пережив Голокост", — йдеться у повідомленні центру, опублікованому на його офіційному Twitter. Елі Візель отримав Нобелівську премію миру в 1986 році.

"Його послання засноване на особистому досвіді тотального приниження і повного презирства до людства, яке було показано в таборах смерті Гітлера", — йшлося у повідомленні Нобелівського комітету в 1986 році. Його посил "повторюється і заглиблюється" в його літературних роботах, писав комітет.

Письменник народився в Румунії в 1928 році. У 1944 році потрапив разом з родиною в концентраційні табори — разом з батьком він потрапив у табір Освенцім, а потім — у Бухенвальд. До звільнення з табору з його родини дожили тільки самі Візель і його сестри.

Про час, проведений у нацистських таборах, Візель не писав протягом майже десяти років. Однак у 1956 році він видає свою першу автобіографічну книгу "І світ мовчав".

Пізніше була випущена скорочена версія цієї книги, яка отримала назву "Ніч". Візель викладав у Єльському та Бостонському університетах. У 1965 році відвідував СРСР з візитом і вивчав становище євреїв у країні.

Крім Нобелівської премії, Елі Візель був також нагороджений Президентською медаллю Свободи, Золотою медаллю Конгресу США та Орденом Почесного легіону.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Помер відомий румунський письменник, лауреат Нобелівської премії миру Елі Візель
03 липень, 2016, 03:00