Сезон заготівлі на Волині додав бюджетам майже 2 мільйона гривень

Сезон заготівлі на Волині додав бюджетам майже 2 мільйона гривень
Надходження податку на доходи фізичних осіб від заготівлі вже склали
1,1 мільйона гривень, що на 0,6 мільйона гривень більше, ніж у відповідному періоді минулого року.

А з очікуваної заготівлі лісової продукції місцеві бюджети вже отримали 766 тисяч гривень рентної плати, що майже в 5,5 разів перевищує рівень таких надходжень відповідного періоду минулого року, - повідомляє відділ організації роботи ГУ ДФС у Волинській області.

Про ці перші фінансові результати ягідно-грибного сезону в області під час щотижневої оперативної наради у Волинській ОДА учасників засідання поінформувала начальник ГУ ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

Традиційно найбільш багаті на чорницю райони нині демонструють суттєве зростання платежів до аналогічного періоду 2015 року. Зокрема, найбільші суми рентної плати до бюджетів громад надійшло у
Маневицькому (240,4 тис. грн), Камінь-Каширському (134,6 тис. грн),
Старовижівському (80,5 тис. грн) та Ківерцівському (78,7 тис. грн) районах.

«Для того, щоб бюджети територіальних громад мали надходження в період заготівлі, керівники місцевого самоврядування повинні налагодити конструктивний діалог з представниками цього бізнесу. Зі свого боку, органи ДФС виконують всі передбачені законом заходи з тим, щоб запобігти «тіньовому» експорту лісової продукції без сплати належних платежів», - підкреслила керівник волинських фіскалів.

Як розповіла Світлана Савчук, районні комісії з питань організації
заготівлі лісових ресурсів, до складу яких входять фахівців податкових інспекцій, з 23 червня цього року провели 52 рейди по заготівельних пунктах та встановили 248 місць заготівлі.

Водночас в окремих територіальних одиницях, зокрема у м. Нововолинську, Ковельському та Шацькому районах робота таких комісій бажає бути кращою, - наголошують в ГУ ДФС в області.

«Думаю, що ви згідні з позицією ДФС: кошти від заготівлі мають залишатися на місцях, де збирають дикорослу продукцію, – це принциповий момент. Представники громад повинні усвідомити, що, можливо, суми від заготівлі, все-таки допоможуть їм вирішити чимало соціальних питань. Наше спільне завдання - перетворити комерційний зиск від заготівлі дарів Волинського лісу в реальні податкові надходження до скарбниць місцевих громад. І кожному, хто на цьому ринку працює легально і наповнює бюджет, органи ДФС гарантують сприяння і підтримку», - підсумувала Світлана Савчук.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Сезон заготівлі на Волині додав бюджетам майже 2 мільйона гривень
04 липень, 2016, 18:27