Активісти принесли до Верховної Ради іменні «тюремні» чашки. ФОТО

Активісти принесли до Верховної Ради іменні «тюремні» чашки. ФОТО
Активісти прийшли з вимогою до депутатів проголосували за арешт народного депутата Олександра Онищенка. Також ініціатори заходу вимагають зняти з нього недоторканність.

Повідомляє Громадське Радіо.

4 липня активісти принесли 450 «тюремних» чашок з іменами народних депутатів України та валізу. Чашки розставили в формі сесійної зали.

На плакатах були написи: «Воля народу – арешт Онищенка», «Дозвіл на арешт Онищенка, або перевибори!», «Газовому лоббі місце в тюрмі, а не в Раді», «Онищенка – під арешт!», «Вимкніть страх – увімкніть совість», «Газових крадіїв за грати, а не в Ріо», «Юля не кришуй Сашу, арешт для Онищенка!», «Онищенко має сидіти за гратами, а не в Раді».

За словами активістів Центру протидії корупції, Олександр Онищенко організував злочинну групу та схему з розкраданням коштів під час видобутку та продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з ПАТ «Укргазвидобування».

Голова правління Центру протидії корупції Віталій Шабунін говорить, що «тюремні» чашки під Верховну Раду принесли, щоб нагадати, де місце порушникам закону. Він наголосив, що без голосування в парламенті не можна притягнути Онищенка до відповідальності. П’ятого липня можуть бути проблеми з голосуванням. Тому активісти організують ще одну акцію.

«Завтра ми будемо тут стояти, ми запросимо багато людей, щоб разом грюкати цими кружками, щоб депутати нас почули. Ті депутати, які не проголосують за дозвіл на арешт Онищенка, їхні іменні кружки ми повеземо в СІЗО, показуючи, де їм всім місце. Ті самі кружки ми відправимо хлопцям в АТО, щоб вони чітко знали, хто протидіє боротьбі з корупцією, хто покриває корупціонерів у парламенті, поки вони захищають країну», — зазначає Віталій Шабунін.

За словами активістів, «газові схеми Онищенка» завдали збитків державі на суму близько 3 мільярдів гривень.

Нагадаємо, що на початку липня цього року детективи Національного антикорупційного бюро затримали 12-ту фігурантку «газової схеми Онищенка». Затриманій повідомили про підозру у створенні злочинної організації, привласнення та розтраті майна, фіктивному підприємництві та скоєнні інших злочинів. Натомість нардеп Онищенко подав позов на ГПУ та НАБУ за наклеп.

За інформацією сайту «Наші гроші», Онищенко має повний контроль над діяльністю підприємств ТОВ «Надра Геоцентр», ТОВ Фірма «Хас», ТОВ «Карпатнадраінвес», які є операторами за договорами про спільну діяльність з ПАТ «Укргазвидобування».

Мая Голуб з Києва для «Громадського радіо».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Клоуни
Відповісти
а, цікаво, ХТО за цюю клоунаду платить?)))
Відповісти
Хоч хтось вийшов, молодці! А тикі як (Всейзнайко та стучач)забздюнькають!
Відповісти