У період жнив селяни отримають пальне за оптовими цінами

У період жнив селяни отримають пальне за оптовими цінами
Із керівництвом компанії WOG вдалося домовитися, що для всіх власників комбайнів, які надають послуги з обмолоту сільгосптехнікою, з бази у Ковелі відпускатимуться паливно-мастильні матеріали до 200 л за оптовими цінами. Відтак для вдалого збору урожаю на Волині – всі умови.

Зважаючи на сприятливі для жнив погодні умови, аграрії краю активно стали до справи, - повідомляє прес-слжуба облдержадміністрації.

Жнива на території області розпочалися з 30 червня 2016 року. Як зазначають спеціалісти, глобальне потепління дається взнаки, позаяк минулоріч до роботи бралися на декаду пізніше.

- Жнива 2016-го розпочалися з обмолоту озимого ячменю, якого посіяно більше 7 тисяч гектарів, - детально розповів про жнивну кампанію директор департаменту агропромислового розвитку Юрій Горбенко під час учорашньої оперативної наради. - Першими стартували підприємства «Рать», «Городище», «Вікторія» Луцького району, «Прогрес» Володимир-Волинського та «Ратнівський аграрій».

Звісно, не пасуть задніх і селяни. За інформацією департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації, частково почали жнивувати і особисті селянські господарства.

Загалом же аграрії позитивно налаштовані – очікують хороших врожаїв, бо й погода сприяє, й вродило добре. Упродовж найближчих десяти днів зберуть ранні зернові. А вже до кінця цього тижня дозріє до обмолоту озимий ріпак.

- Всього до збору зерновий клин становить 285 тисяч гектарів, що на 15 тисяч більше, аніж минуло річ, - наголосив Юрій Горбенко.

Разом із тим представники влади акцентують не лише на статистичних даних.

Докладають максимум зусиль на рівні управлінських рішень, аби не допустити завищення цін за надання послуг обмолоту в господарствах населення. Відтак усім, зокрема й представникам місцевого самоврядування, варто узяти питання на контроль. Нині ж, за розрахунками спеціалістів, рекомендована ціна складає 16-18 гривень за сотку.

Зібрати – половина справи. А тому кожен господарник, великий чи геть дрібний, переймається тим, де зберігати зібране й кому реалізувати. Готовність до прийому збіжжя засвідчили спеціалізовані хлібоприймальні підприємства «Волинь-зерно- продукт», «Луцький КХП №2», Товариство «Агротехніка» АПГ «Пан Курчак», філія Державної продовольчої зернової корпорації України, що у Володимирі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.