На екопосту «Венське» водії ігнорують знак зупинки. ФОТО

На екопосту «Венське» водії ігнорують знак зупинки. ФОТО
З кінця червня при в’їзді у Шацький національний природний парк діє екологічний пост “Венське”.

Цьогоріч працівникам парку допомагають атовці, які оберігають порядок та зупиняють автомобілі, - повідомляє Кордон.

Питання законної зупинки автомобілів на екопості залишається актуальними і нині. Оскільки міліція реформувалась в поліцію, і відбулись зміни до законодавства, то зараз поліцейські лише стежать за порядком на посту, але автомобілів не зупиняють.

Зазначимо, що за кілька десятків метрів перед в’їздом на територію парку є знаки обмеження швидкості, у тому числі знак “STOP”. Саме він і є фактором зупинки автомобіля. Працівники парку та атовці кажуть, що більшість людей поводяться, як того вимагає закон, але є й такі, що ставляться до цього досить агресивно.

Й справді, більшість водіїв не зменшують швидкості, ігнорують знаки та не зупиняються самостійно. Така ж реакція і на вимогу працівників парку: чимало людей не хочуть зупинятись, а тим паче сплачувати хоч якість внески.

Нагадаємо, що розмір плати за відвідування території Шацького національного природного парку залишиться таким же, як у 2015 році. Тобто за в’їзд на територію ШНПП такі розцінки: мотоцикли – 15 грн, легкові автомобілі – 20 грн, мікроавтобуси – 30, вантажні – 40 гривень. Крім того, 5 гривень за кожного дорослого за добу перебування у рекреаційній зоні.

Кожен, хто сплачує ековнесок, отримує чек. Це означає, що усі надходження фіксуються та піддаються звітності. Щодо розподілу доходу від роботи посту, то парк сплачує податок, оплачує роботу найманих працівників, паливо тощо.

Сезон на Світязі уже розпочався, але потік автомобілів був великим переважно на вихідних. За словами деяких відпочивальників, які приїжджають багато років поспіль на Шацькі озера, вони платять екозбір постійно, проте нічого не змінюється. Через це й виникає недовіра до того, куди ці кошти йдуть. Ймовірно, це також є причиною, чому автомобілі не зупиняються і просто ігнорують роботу екопосту “Венське”.

Жителі Світязя стверджують, що за останні декілька років ситуація зі сміттям на березі озер, поблизу громадських місць та на пляжах змінилась. Сміття прибирають вчасно, тому не виникає звалищ з непотребу.

Це свідчить лише про якісну роботу працівників парку та відповідальність дирекції за покращення ситуації зі сміттям на території Шацького поозер’я. Варто пам’ятати, що робота екологічного посту “Венське” до цього має пряме відношення – кошти, зібрані на посту, використовуються для благоустрою території парку.







Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 11
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Экоконтроль? Пожалуйте накуй... Да, и героев ато захватите...
Відповісти
НА ДАНИЙ ЧАС ЕКОПОСТ НЕ МАЄ ПРАВА ЗУПИНЯТИ АВТОМОБІЛІ ЗАКОННО (ВОНИ ТАМ СТОЯТЬ БЕЗ ПОЛІЦІЇ) - ТОМУ ПОСИЛАЙТЕ ТИХ ДАРМОЇДІВ ПАРКОВСЬКИХ НА ТРИ БУКВИ І ЇДЬТЕ НЕ СПИНЯЮЧИСЬ - НІЧОГО ЗА ТЕ НЕ БУДЕ!!!!!!
Відповісти
Не змінилась ситуація зі сміттям. Як була скрізь гора сміття, так і є.
Відповісти
Куда вже тих АТОвців не пхають....в мене баба є, ветеран ВВВ, давайте ще її касиром всадимо...Атовець ще не значить що чесний й відповідальний.... (не про всіх звичайно)
Відповісти
ви не знаєте?як ви вже всх заі....али!!!
Відповісти
знак незаконный.его носят с собой жулики и ставят где нужно бабло срубить.а атовцы здесь какого хера делают.если война закончилась пусть лечатся или на работу устроятся.в войнушки за воров здесь играть не надо.везде мусор и бабло рубят.проверте незаконность знака и упырей в мвд киева
Відповісти
не мае права підзаробляти разом з хапугами.вона іх садити мае.в хапуг навіть рахунох в банку засекречений.
Відповісти
Хто з водіїв памятає, колись були такі цивільні приколісти стояли на виїздах з міста і деревяними палками зупиняли авто, також якісь екологи, продавали навіть талони на лобове скло, був скандал і вони зникли, це те саме мабудь.
А Воїнам АТО пошана, подяка і дайте хлопцям пристойну роботу, це не блок-пост, це моя думка згідний з дописувачем там може сидіти і ветеран ВВВ то може хами хоч старість уважать.
Відповісти
я їду в село до знайомих, якого ..... я повинен платити за проїзд у село. Давайте біля кожного села поставимо пост і будемо здирати гроші. Внески повинні бути ДОБРОВІЛЬНІ. А зупинка поліцаями чи лісниками це кримінальне правопорушення ст. 189 КК України.
Відповісти
Скажу так квитки видають через раз. Кошти які невкрали ідуть на прибирання Світязя і Мельників. На Гряду не іде не копійки. А друге саме головне подивіться в яких хоромах живуть оті інспектори за 2500 зп. На пончиках заробили. Завжди зупиняюся на знак стоп. І їду далі. І зараз і колись коли менти стояли а вечері там Усі бухі.
Відповісти
По-перше, знак "Контроль" чи "Проїзд без зкпинки заборонений"? Що таке знак STOP?!
По-друге, знаки встановлюються згідно ДСТУ.
По-третє, на тій ділянці дороги встановлення таких типів знаків, як і обмеження швидкості є незаконним і не відповідають дорожній обстановці, ПДР, ДСТУ і Закону про дорожній рух.
По-четверте, закон не передбачає створення "Екологічних постів", є "Карантинний пост", встановлення та діяльність якого визначається окремими нормами законів.
По-п'яте, може бути "Пункт контролю", але його функціональні завдання за законом принципово інші.
ВИСНОВОК: прокуратура повинна негайно припинити беззаконня.
Відповісти