Працівники Львівської митниці «спалилися» на контрабанді. ФОТО. ВІДЕО

Працівники Львівської митниці «спалилися» на контрабанді. ФОТО. ВІДЕО
Волинські правоохоронці виявили та ліквідували схему незаконного переміщення через кордон високоліквідних груп товарів - автозапчасстини, парфуми, тканини, тощо, за які не платилися митні збори. До цієї схеми встановили причетність співробітників Львівської митниці ДФС.

Про це повідомив прокурор області Дмитро Чепіжак на брифінгу сьогодні, 5 липня.

"Організатором є 47-річний мешканець Ковельщини, який залучив до незаконного переміщення товарно-матеріальних цінностей свого односельчанина. Схема ухилення від сплати митних платежів полягала у тому, що після фактичного придбання товарів в країнах ЄС у офіційних продавців, ці громадяни доставляли до Польщі для подрібнення партій. Через кордони вже перевозили маленькими вантажними бусами. Іноді для цього залучались фізичні особи, які перевозили партії до 50 кг та вартістю до 500 євро. А іноді, транспорті засоби, завантажені товаром, заїжджали а митну територію України, потім за сприяння посадовців Львівської митниці проїжджали безперешкодно кордон, та їхали розвантажуватися на склад у Львівській області", - розповідає Дмитро Чепіжак.

За його словами, після розвантаження, транспортні засоби поверталися на митницю і митники звітувалися про те, що буси порожні.

Оскільки товари потрапляли на територію України контрабандним шляхом, то до схеми були причетні працівники кур'єрської служби одного із Ковельських підприємств, які виготовляли фіктивні документи про реалізацію товару на території України.

13 червня 2016 року СУ ФР ГУ ДФС у Волинській області за ознаками вчинення згаданою групою осіб ухилення від сплати податків та зборів, яке призвело до фактичного ненадходження до бюджетів чи державних цільових фондів коштів в особливо великих розмірах (кримінальне правопорушення, передбачене ч.1 ст. 28, ч. 3 ст. 212 КК України) до Єдиного реєстру досудових розслідувань було внесено відомості та розпочато досудове розслідування.

У ході досудового розслідування отримано ухвали на проведення низки обшуків на місцях накопичення товару та місцях проживання організаторів.


22 червня 2016 року на підставі ухвал Луцького міськрайонного суду проведено обшуки місць проживання та складських приміщень, що на праві власності належать організаторам незаконної діяльності.

В ході обшуків виявлено та вилучено автозапчастини, комплектуючі до комп'ютерної техніки, радіолокаційні системи, медичне обладнання, електронні системи сигналізації, парфумерію тощо.

Також, в ході обшуку виявлено та вилучено чорнову бухгалтерію, комп'ютерну техніку, сервери, товарно-супровідні документи.
Орієнтовна вартість вилучених тільки "на гарячому" у ході першочергових слідчих дій товарно-матеріальних цінностей становить понад 4,2 мільйонів гривень.


Крім того, учора проведено два обшуки на території Львівської області, а саме за місцем реєстрації та фактичного проживання одного з працівників Львівської митниці ДФС. В ході обшуків вилучено грошові кошти в сумі понад 100 тисяч гривень, майже 40 тисяч доларів США, більше 800 євро, понад 10 тисяч злотих, ювелірні вироби та каміння бурштину.


В складських та офісних приміщеннях, належних замовникам товару, на території Київської та Одеської областей в ході обшуків також учора вилучено сервери із записами камер спостереження, аби згодом встановити, коли і як товар потрапляв на ці склади, а також вивозився з них.

Нині у провадженні призначено ряд судових експертиз, триває досудове розслідування.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ОГО! Щоб я так жив!!!!
Відповісти
А на яких авто їздять ковельські податківці? Напевно, за чесні зарплати куплені? Чи не в курсі схем? Не віримо.
Відповісти
скоро і про них напишуть
Відповісти
Людина все життя копійка до копійки складала, по ночах вулиці замітав і на тобі прийшли відібрали, а мораль така: ділитись треба! хто не дав той попав!
Відповісти
Я б цих ковельчан всiх пересадив..... А податкiвцiв постриииииии.......особливо ВОЛИНСЬКИХ папiкiв..
Відповісти
Гирикович перестань пiаритись, деятель, всi знають, що ти хабарник i брехун. Так що не треба показувати, ти ж Ковельська криса
Відповісти
Останні новини
Працівники Львівської митниці «спалилися» на контрабанді. ФОТО. ВІДЕО
05 липень, 2016, 17:24