Смачні, натуральні смаколики від Волиньлісу. ФОТО

Смачні, натуральні смаколики від Волиньлісу. ФОТО
Усе, що пов’язане із побічним лісокористуванням, – один із пріоритетних напрямків роботи Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства, особливо у літній період.

Приємно констатувати, що лісова галузь Волині була лідером із впровадження переробки недеревних ресурсів у 70-х роках, адже першою збудувала консервні цехи на базі держпідприємств, де розпочали переробку березового соку та іншої недеревної продукції вже тоді, коли це було тільки задумом у сусідніх регіонах держави, - повідомляє Лісове господарство Волині.

Сьогодні Волинь – єдина область, де такі переробні комплекси збереглися і працюють.

Загалом на базі ВОУЛМГ нині діє 6 консервних цехів: у ДП «Ківерцівське ЛГ», ДП «Ковельське ЛГ», ДП «Маневицьке ЛГ», ДП «Колківське ЛГ», ДП «Цуманське ЛГ», ДП СЛАП «Любешівагроліс».



Виробництво зосереджене у мальовничих куточках краю: селищах Маневичі, Колки, Цумань, Любешів та місті Ковелі. На цій території, що багата на хвойні та мішані ліси, сади та пасовища, немає шкідливої для природи промисловості, тому й готова продукція є абсолютно натуральною та безпечною.

Консервні цехи Волинського ОУЛМГ – це виробник 100% натуральних, екологічно чистих соків, ягід, грибів, овочів у скляній тарі, яку у світі визнано найекологічнішою та найбезпечнішою.

Продукція експортується до Польщі, Німеччини, Панами, Ізраїлю, США, Канади та інших країн. Закордонні партнери цінують якість, тому з року в рік зростає попит, розширюється географія міжнародної співпраці.

Та, звичайно, найкращим визнанням для волинських лісівників була б широка присутність товару, виготовленого власними руками, саме на регіональному ринку. Тим паче його якість і натуральність не викликає жодних сумнівів.

Уся продукція власного виробництва Волинського ОУЛМГ – екологічна чиста, без жодних барвників, ароматизаторів. У цехах іще досі працюють за так званими колишніми ГОСТами – високими стандартами якості.

Згідно з офіційною статистикою, консервні цехи Волинського ОУЛМГ є лідерами у заготівлі та переробці органічного березового соку в Україні, причому – без використання цукру та лимонної кислоти.

Березовий сік консервується тільки у чистому вигляді. Є розроблена документація на виготовлення березового соку з екстрактом стевії – натуральним рослинним замінником цукру, оминаючи значно дешевші аспартам і ацесульфам, які дуже шкідливі для здоров’я людини.

Для того, щоб споживач не мав жодних сумнівів, що в банках – справжня перемелена ягода, у консервних цехах Волинського ОУЛМГ перейшли на виготовлення ягоди подрібненої – за цієї умови помітно: це дійсно перемелений плід, а не його штучний замінник.

При термічній обробці плодів застосовується такий температурний режим, який дозволяє зберегти всі вітаміни та корисні елементи, що містяться у ягодах.

Консервовані помідори, огірки, кабачки, які також широко представлені в асортименті, вирощені у теплицях лісового господарства. Для їх обробки використовується тільки органічне живлення і в жодному випадку не додаються хімікати. Така позиція – принципова.









Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Де це все можна придбати?
Відповісти
Де це все можна придбати?!!!!
Відповісти
Колись був магазин на Волі в приміщенні ОУЛМГ, нині вже напевно не працює.
Відповісти
Гаразджа маг.Лісовичок біля "Білочки".
Відповісти
Останні новини
Смачні, натуральні смаколики від Волиньлісу. ФОТО
07 липень, 2016, 09:51