Золотовалютні резерви України збільшились і становлять більше $13 млрд

Золотовалютні резерви України збільшились і становлять більше $13 млрд
За попередніми даними міжнародні резерви України станом на 1 липня 2016 року становили 13,988 млрд доларів в еквіваленті.

Про це повідомляє ЗІК, посилаючись на повідомлення Національного банку.

«Обсяг резервів зростає третій місяць поспіль. Протягом червня він збільшився на 3,3% або 452 млн доларів. За останні 12 місяців резерви зросли на 36,3%», – повідомляє НБУ.

Як наголошується, збільшення резервів у червні відбулося насамперед завдяки купівлі Нацбанком іноземної валюти для згладжування надмірних коливань на міжбанківському валютному ринку та поповнення резервів.

«Чиста купівля валюти Національним банком протягом місяця становила 429,6 млн доларів. Аукціонів з продажу валюти Національний банк протягом червня не проводив», – йдеться у повідомленні.

«Також нарощуванню резервів сприяло надходження на користь Уряду у сумі 70 млн доларів. У тому числі 50 млн доларів надійшло від розміщення державних облігацій, номінованих в доларах», – повідомляє прес-служба.

У НБУ наголосили, що збільшення резервів відбулося, незважаючи на проведення платежів уряду з погашення та обслуговування державного та гарантованого державою боргу в іноземній валюті у сумі 171,2 млн доларів. У тому числі 164,2 млн доларів було спрямовано на обслуговування за державними цінними паперами.

«За результатами місяця обсяг міжнародних резервів України покриває 3,6 місяці імпорту і є достатнім для виконання зобов’язань і поточних операцій уряду та Національного банку», – йдеться у повідомленні.

Раніше повідомлялося, що міжнародні резерви України на 1 червня 2016 року становили 13,536 млрд доларів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Золотовалютні резерви України збільшились і становлять більше $13 млрд
07 липень, 2016, 08:00