В Україні запроваджуються електронні акцизні марки для більшого контролю

В Україні запроваджуються електронні акцизні марки для більшого контролю
За пропозицією Міністерства фінансів уряд схвалив концепцію запровадження електронної акцизної марки – автоматизованої системи контролю за обігом алкогольних напоїв та тютюнових виробів.

Про це пише Експрес.

Запровадження електронної акцизної марки забезпечить створення єдиного інформаційного простору та формування бази даних про обіг підакцизних товарів, що стане дієвим важелем у боротьбі з фальсифікованою, контрафактною та контрабандною продукцією, зазначає Урядовий портал.

Як повідомили у прес-службі, Міністерство фінансів працює над спрощенням адміністрування податків. З цією метою Мінфін продовжує вживати заходів для покращення системи адміністрування акцизного податку, зокрема, шляхом запровадження автоматизованого контролю за рухом підакцизних товарів (алкогольних напоїв та тютюнових виробів).

“На сьогодні чинне в Україні маркування продукції паперовими марками є недостатньо ефективним засобом контролю. Водночас прийняте рішення про запровадження автоматизованої системи контролю за обігом алкогольних напоїв та тютюнових виробів „Електронна акцизна марка“ забезпечить комплексний контрольно-попереджувальний моніторинг у сфері обігу підакцизних товарів, який охопить кожний етап їх переміщення від виробника чи імпортера до кінцевого споживача”, — зазначено у повідомленні.

Окрім того, ухвалене рішення значно спростить документообіг у сфері обігу підакцизних товарів, мінімізує вплив людського фактору на адміністрування акцизного податку та загалом зменшить обсяг тіньового ринку підакцизних товарів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
В Україні запроваджуються електронні акцизні марки для більшого контролю
07 липень, 2016, 03:00