ЄВРО-2016. Португалія виходить у фінал!

ЄВРО-2016. Португалія виходить у фінал!
Завдяки двом швидким голам на початку другого тайму команда Фернанду Сантуша вдруге в історії пробилась до вирішального раунду чемпіонату Європи.

Перед історичним для обох учасників півфіналом чемпіонату Європи валлійці у випадку із стартовим складом обійшлись без несподіванок: дискваліфікованих Аарона Ремзі та Бена Девіса замінили клубний чемпіон Англії у складі "Лестера" Енді Кінг та захисник "Вест Хема" Джеймс Коллінз. У збірної Португалії карток перебрав Вільям Карвалью - замість нього на поле вийшов Даніло Перейра. А за декілька годин до матчу стало ясно, що не зможе зіграти лідер португальського захисту - Пепе, тому зі стартових хвилин на його позиції з'явився ветеран збірної - Бруну Алвеш.

Майже передбачувані склади команд з початку поєдинку показували передбачувану гру. Щоправда, гравці збірної Уельсу аж надто заграли "другим номером", віддавши м'яч у ноги суперникам та часто притискаючись до власного штрафного майданчика. Втім, перший тайм так ніякими нормальними гольовими моментами і не запам'ятався.

Кульмінація гри відбулася на початку другої половини гри, коли португальцям вдалося забити: об'єкт постійної критики (в тому числі і з боку автора цих рядків) Кріштіану Роналду в потрібний момент все ж виграв верхову боротьбу після флангової подачі та невідпорним ударом головою вразив ціль. А ще через три хвилини сталася й розв'язка: невдалий удар Роналду з-за меж штрафного майданчика перетворився у прострільну передачу, яку вже у карній зоні замкнув Нані - 2:0.

Від такого глибоко нокдауна валлійці так і не оговтались. Як не старались загострити ситуацію біля володінь суперників Гарет Бейл і компанія - у них нічогісінько не виходило. А от португальці, навпаки, не раз і не два могли забити третій гол у ворота Уейна Хеннессі. І хоча їм це так і не вдалося, фінальний свисток зафіксував першу перемогу в основний час команди Фернанду Сантуша на Євро-2016. Особливо солодким цей успіх став через той факт, що ця вікторія вдруге в історії вивела португальську збірну до фіналу першості континенту.

Суперник лузитанців у вирішальному матчі чемпіонату Європи визначиться вже сьогодні. Ним стане переможець пари Франція - Німеччина.

Португалія - Уельс 2:0 (Роналду, 50, Нані, 53)

Склади команд

Португалія: Руй Патрісіу — Седрік Соареш, Бруну Алвеш, Фонте, Геррейру — Маріу, Даніло Перейра, Адріен Сілва (Жоау Моутінью, 79) — Ренату Санчес (Андре Гомеш, 74) — Нані (Куарежма, 86), Роналду

Уельс: Хеннессі — Гантер, Честер, Коллінз (Джонатан Вільямс, 66), Ешлі Вільямс, Тейлор — Аллен, Ледлі (Вокс, 58), Кінг — Робсон-Кану (Черч, 63), Бейл

Попередження: Бруну Алвеш, Роналду — Аллен, Честер, Бейл


Дмитро Кузнецов, для ВолиньPost

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ОТО ХАЛЯВА - фінальний свисток зафіксував першу перемогу в основний час ПОРТУГАЛІВ на Євро-2016.
Відповісти
Останні новини
ЄВРО-2016. Португалія виходить у фінал!
07 липень, 2016, 00:40