У Луцьку на добудову школи № 27 виділили 11,5 мільйонів гривень

У Луцьку на добудову школи № 27 виділили 11,5 мільйонів гривень
Міська влада докладає усіх можливих зусиль задля завершення будівництва майбутньої школи №27 в 55-му мікрорайоні м. Луцька.

Зокрема, за сприяння народного депутата України Ігоря Лапіна, постановою Кабінету Міністрів України від 24 червня 2016 року №395 "Деякі питання надання у 2016 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій" передбачене фінансування в обсязі 11 мільйонів 472,9 тисяч гривень на реалізацію цього проекту, - повідомляє Луцька міська рада.

«Тепер лишилося ще 30 мільйонів. Луцька міська рада виділить 5, ще 5 попросимо в області. Сподіваємося, що й Ігор Лапін в наступному році «виб’є» ще 10 мільйонів. Тепер ми, нарешті, як то кажуть, бачимо світло в кінці тунелю», - прокоментував перший заступник Луцького міського голови Тарас Яковлев.

Необхідність завершення будівництва нової школи 55-го мікрорайону спричинена інтенсивною розбудовою, збільшенням кількості населення. Відкриття навчального закладу дозволить розвантажити сусідні школи, які на даний час змушені проводити навчання у дві зміни, убезпечить дітей 55-го мікрорайону від необхідності переходити дорогу з інтенсивним автомобільним рухом.

Проектом передбачене будівництво не лише навчальних класів, гурткових, актового залу, бібліотеки, медичного блоку та інших необхідних для школи приміщень, але й 25-метрового басейну, а також спортивного комплексу, що відповідатиме всім європейським вимогам, і дозволить приймати в місті Луцьку змагання міжнародного рівня.

Додатково цією ж постановою передбачене фінансування в обсязі 498,8 тисяч гривень заходів з відновлення гідрологічного режиму, санітарного стану та очищення русла р. Сапалаївки від вул. Теремнівської до вул. Ніла Хасевича з метою захисту від підтоплення громадської та житлової забудови м. Луцька.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
При чому тут Лапін?Це людські гроші!
Відповісти