На пункті пропуску «Устилуг-Зосін» зменшились черги. ВІДЕО

На пункті пропуску «Устилуг-Зосін» зменшились черги. ВІДЕО
Удвічі зменшилися черги на пункті пропуску через українсько-польський кордон «Устилуг-Зосін». Це пов’язано з тим, що Республіка Польща тимчасово призупинила дію пунктів угоди про малий прикордонний рух. Попри невдоволення волинян, на кордоні, у порівнянні з Львівщиною, все спокійно.

Про це повідомляє Громадське.Волинь.

«Черги зменшилися. Пропускна спроможність пункту пропуску до 500 авто за 12 годин. Нині проїжджає 200», – розповідає перший заступник начальника відділу прикордонної служби «Пархоменкове» Львівського прикордонного загону Вадим Стецюк.

Люди у черзі обурені. Мовляв, запізно попередили про таке рішення, «перебили» доставку товару, не дають заробляти. З іншого боку визнають, що черга суттєво зменшилася, і, відповідно, кордон перетинають не за кілька годин, а за кількадесят хвилин. Дехто вважає, що такі дії з боку Польщі це перший крок до обмеження в’їзду у ЄС. Мовляв, згодом буде впроваджений жорсткий візовий режим.

Керівник візового відділу Консульства Республіки Польща консул Міхал Богдановіч запевняє, що такі санкції не спрямовані проти конкретних громадян, а здійснюються виключно з метою безпеки.

З 4 липня до 2 серпня польський уряд здійснюватиме усі безпекові заходи, адже у цей період в Польщі відбудеться саміт НАТО, а також Всесвітні Дні Молоді, на які приїде Папа Римський Франциск. Саме ж скасування малого прикордонного руху є тимчасовим. Окрім цього, поляки дозволяють власникам автівок із польськими реєстраційними номерами здійснювати транзит через кордон без штрафів. Тобто водії можуть перетинати кордон з боку Польщі і їх просто повертатимуть без будь-яких санкцій.

До слова, подібні санкції впроваджені у всіх країнах-членах ЄС, які межують із країнами, які не є членами Союзу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На пункті пропуску «Устилуг-Зосін» зменшились черги. ВІДЕО
07 липень, 2016, 18:42