До кінця року долар подорожчає ще на 50 копійок, - експерти

До кінця року долар подорожчає ще на 50 копійок, - експерти
До кінця року долар «стрибне» ще як мінімум на 50 копійок, стверджують експерти.

Про це пише ТСН.

Банки вказують на неминучість девальвації. Там стверджують, що 8 гривень проти долара Нацбанк уже більше року утримує силою і це поза правилами, до того ж загрожує банкрутством усієї системи.

«Поставити за мету будь-що утримати – це так само, як і тримати температуру тіла, тримати тиск у людині, яка хвора. Їй збили таблетками – людина хвора, а показники нормальні», - метафорично пояснює ситуацію голова Асоціації українських банків Олександр Сугоняко.

Екс-міністр фінансів Віктор Пинзеник у свою чергу додає, що курс гривні тримають шляхом продажу резерву. А це, на його погляд, є неприпустимою розкішшю для України.

Утім,наразі долар пригальмували. 8,11 править державний банк, комерційні у середньому продають за 8.25.

Стрибок долара на 15 копійок в перерахунку на пенсію означає мінус 15 гривень щомісяця, і це не враховуючи неминучого подорожчання продуктів, яке вже почалося. Приміром, на Донеччині вже підняли ціни на хліб, в кількох регіонах подорожчав бензин, стверджує видання.

«До моменту закінчення парламентських виборів Нацбанк буде в їжакових рукавицях, якими будуть тримати валютний ринок. Рано чи пізно доведеться відпустити, і як тільки відпустять, то ринок перебудується на 8.25 - 8.50 в кінці року», - прогнозує фінансовий аналітик Ерік Найман.

Наразі, станом на 8 вересня, долар повернувся до позначок місячної давності. Ті, хто перечекали панічний стрибок і не кинулися до обмінок запасатися доларами, були праві. Експерти ж кажуть, що починати нервуватися варто лише за швидкого повторення схожих валютних сигналів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: гроші, банки
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Сценарий от Сугоняко и Ваймана вполне возможен. Они редко ошибаются в прогнозах.
Відповісти
Останні новини
До кінця року долар подорожчає ще на 50 копійок, - експерти
10 вересень, 2012, 10:10