Заступника міністра взяли на хабарі. ОНОВЛЕНО. ВІДЕО

Заступника міністра взяли на хабарі. ОНОВЛЕНО. ВІДЕО
СБУ затримала заступника міністра охорони здоров'я Романа Василишина. Його підозрюють у хабарництві та здирництві, йдеться в сюжеті ТСН.

Слідство підозрює, що посадовець вибивав гроші з лікарів Олександрівської лікарні Києва. Нещодавно Василишин сам її очолював. А перейшовши у міністерство, збирав 50-100 тисяч гривень щотижня, кажуть у прокуратурі. 47 тисяч доларів, 315 тисяч гривень і трохи євро – стільки Служба безпеки України знайшла у заступника міністра та його поплічника. Василишин затриманий, його кабінет у міністерстві зараз опломбований.

Читайте також: Заступника міністра охорони здоров’я затримали на хабарі. ФОТО

Цілу ніч оперативники обшукували й Олександрівську лікарню. У центрі уваги був кабінет головного уролога Юрія Серняка.

Генеральний прокурор каже, що саме цей професор був посередником, який передавав гроші у міністерство. Плата збиралася за медичні послуги, але проходила поза бухгалтерією.

"Особисто розподіляв лікарів на операції, за кожну з яких лікарі вимагали гроші з пацієнтів і здавали гроші Серняку. Серняк ці гроші акумулював і щотижня від 50 до 100 тисяч лише з цього центру отримував заступник міністра", - розповів Луценко.

Очільниця Олександрівської лікарні каже, що на посаді вона лише три місяці. Про оборудки, які тут прокручують, не здогадувалася. А головний уролог проявив себе позитивно.

"Я не можу коментувати, тому що у мене немає абсолютно ніяких даних щодо того, що ви говорите. Є тільки розмови. Якщо дуже коротко про Серняка, він знаходиться на посаді директора урологічного центру з 9.07.15 року. Він поважна людина і дуже професійний", - запевнила Людмила Антоненко.

Попри посилену охорону і обшуки на третьому поверсі, міністерство охорони здоров'я роботу не припинило. Виконувач обов'язків міністра корупційні доходи своїх підлеглих називає ганебною тенденцією.

Каже, що Василишин учора просив у нього лікарняний і він дав. Не знав, що лікарняний цей надовго.

"Щоби колеги-лікарі всерйоз замислилися. Щоб усі знали, що такого в міністерстві ми не потерпимо", - заявив Віктор Шафранський.

Затримали Василишина у будинку його доньки. Він розташований в елітному районі на Столичному шосе. Нещодавно маєток виставлявся на продаж. Просили за нього понад 7 мільйонів гривень. Як повідомлялося, Василишина вже відсторонили від роботи в міністерстві.

"Сядуть, аж загуде. От і починають сидіти. І ніхто їм не допоможе. І я хочу подякувати і СБУ, і ГПУ і НАБУ за те, що вони сьогодні роблять. Треба вичищати і випалювати розпеченим залізом те, що донедавна було "нормальним явищем" – це корупція. І в нафтогазовому секторі, і в медичному секторі, і у владі", - заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

Прокуратура міста Києва просить Дніпровський райсуд заарештувати підозрюваного в хабарництві заступника міністра охорони здоров'я Романа Василишина на два місяці і призначити заставу в п'ять млн гривень.

Водночас керівник спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький попередив, що справа проти заступника міністра може розвалитися через недотримання підслідності та процедурних питань.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Яка до біса послідовність, недотримання. Спіймали - ростріляти, ну хоча б відрубати каструпалку. Інші боялися б.
Відповісти
Нового тут нічого нема ,всі міністри ,депутати і інші чиновники в Украіні хабарники і злодіі ,арешт ім не поможе ,бо крук круку ока не виколек ,все це кодло треба ставити до стіенки ,як у Китаі .
Відповісти
Останні новини
Заступника міністра взяли на хабарі. ОНОВЛЕНО. ВІДЕО
09 липень, 2016, 04:14