Українців очікують нові правила укладання шлюбу: одружитися можна буде за день

Українців очікують нові правила укладання шлюбу: одружитися можна буде за день
Уже цієї осені українці укладатимуть шлюби за новими спрощеними правилами: реєструвати їх зможуть нотаріуси за прискореною процедурою, а одружитися можна буде навіть за день.

Про це розповів в інтерв’ю ONLINE.UA Міністр юстиції України Павло Петренко.

«У Мін’юсту залишилася функція реєстрації одружень, народження і смерті. Ці функції я планую передати місцевим органам влади та нотаріусам. Це буде зручно для людей», – заявив Петренко.

«Ми відходимо від радянщини. Думаю, що новації потішать українців восени. Через кілька тижнів буде запущено кілька пілотних проектів в питанні спрощення реєстрації шлюбу. Ми спробуємо в декількох населених пунктах зробити пілотний проект, щоб люди могли одружитися упродовж одного дня. Навіть можна буде укласти шлюб за годину, але це буде коштувати дорожче», – повідомив міністр.

Він додав, що працюватимуть пункти, де можна буде одружитися цілодобово.

«Я не скажу, де саме, але це будуть міста з найбільшою кількістю туристів і молоді. Також хочемо запустити експрес-одруження в прифронтових містах. Там багато бійців, а подавати заяву і чекати 30 днів незручно», – зазначив Петренко.

«Скоро можна буде одружитися за кілька годин без зайвих бюрократичних процедур. Люди перестануть відчувати наявність держави і корупції в своєму житті», – наголосив він.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 15
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ну і до чого це? молодь одружується розбігається і тільки діти страдають від цього. Не відчувають відповідальності ніякоі. За кордоном процес розлучення триває 3 роки. Відповідальність за дитину чоловік несе все життя. І держава вимагає не такі копійки як в нас.
Відповісти
держава платить копійки,тому і аліменти копійки.йдете в соцбез там оформлять допомогу.
Відповісти
З такою логікою - вночі з твоєю колишньою дружиною теж держава спала??? Чи навпаки - ти з державою... ну якось так...)))))
Відповісти
Є такі що працюють неофіційно і доходи приховують, для своєї дитини копійку ледь від серця відриває, чи йде по вулиці і навіть не впізнає, а потім приходить старість і в новинах уже пишуть не про покинутих дітей, а про старенького немічного дідуся, який не потрібен ні дітям ні онукам і якого б'ють медсестри в домі престарілих, або який помер в квартирі і лежав бідолаха тиждень, а ніхто цього не помітив... Безвідповідальність породжує безвідповідальність - це біда нашого суспільства.
Відповісти
Ніби зараз після цих 30 днів люди не розлучаються...проблема не в терміні очікування, а у вихованні! Якщо ти будеш виховувати по принципу" А, якщо-що , то розведешся", то і будуть розлучатися.
Якщо ж будеш показувати своїм дітям наскільки це відповідально і свято, то і родина буде міцна і не буде ніяких "разбежались".
Відповісти
Так менше буде позашлюбних дітей. Менше 30-річних холостяків, що приводять на світ цих діточок і далі живуть для власного задоволення.
Та більше буде укладатися повторних шлюбів між одинокими особами 40-50 років, що дуже важливо для продовження їх соціальної активності. Тяжко, виростивши дітей, почуватися нікому не потрібним.
Відповісти
Можна уявити скільки буде реєстрацій під час поривів емоцій... А далі що? До чого це призведе??? А розлучатися під час інших поривів емоцій теж будуть так швидко? Хоп...за годину і розлучились.
Відповісти
Емоції у людей можуть тривати роками. Якщо людина під емоціями вирішила, то і 30 днів почекає під емоціями. А це застаріле 30 денне чекання створює тльки незручності. Якщо людина хоче віддати данину традиціям, то віддасть, а якщо ні, то створювати перепони не потрібно.
Відповісти
Ага, і ще зробітьконтори ,ь щоб за пів години чи пів дня розводили
Відповісти
Хто дурний таке придумав?
Відповісти
Точно! То наруга. То не по українськи!
А сватання?
А заручини?
А всякі забобонні причіпони?
А свайба на 300 чоловік і навколишні двори і села? (замість поїхати в закордонну подорож).
Відповісти
А чому в закордонну подорож?То ви не патріоти.Треба подорожувати по UA.Поїхати наприклад на Світязь.Зранку сонце піднімаєтся,босими ногами ступаєш по росі,щоб добратись до туалета,а тут за хліва потягнув такий штин з вигрібної ями.Кайф.
Відповісти
На вкус и цвет товарища нет.
Відповісти
Хоч щось приємне зроблять.
Відповісти
Невже!!! Підтримую на 100% Скільки можна купувати довідки та вигадувати причини, чому потрібно скоротити денний термін. А ось ці несенітниці, потипу буде більше розлучень і т.д. слухати не хочеться. Ось підвищити шлюбний вік, не завадило би. А то смішно дивитися, коли оці 17+ одружуються, а батьки кредити в банках беруть і маєчки прасують, бо синочок завтра одружується.
Відповісти
Останні новини
Українців очікують нові правила укладання шлюбу: одружитися можна буде за день
09 липень, 2016, 09:18