Завершилися зйомки першого українського фільму в жанрі фентезі. ВІДЕО

Завершилися зйомки першого українського фільму в жанрі фентезі. ВІДЕО
Завершилися зйомки першого українського фільму-фентезі про супергероїв "Сторожова застава" за мотивами однойменної книги українського письменника Володимира Рутківського.

Знімальний процес тривав два роки, було задіяно півтори тисячі фахівців. Всього було 58 знімальних змін. Також спеціально була побудована дерев'яна фортеця часів Київської Русі, створені півтори сотні унікальних костюмів, розроблені спеціально для зйомок технології, - повідомляє сайт Правдиві новини.

Зйомки фільму проходили в таких місцях, як українські Карпати і Скелі Довбуша, Коростишівський кар'єр, таємничі озера і болота, натуральний майданчик кіностудії, де були збудовані масштабні декорації «Сторожової застави».

"Ми працювали дуже інтенсивно. Були зміни, які тривали і по двадцять годин. І я кажу "спасибі" всій нашій знімальній групі за те, що знаходили в собі сили якісно виконувати свою роботу. ... Зараз ми передаємо естафету іншій команді, яка домальовує віртуальний світ "Сторожової застави", а потім зводити все це в єдине ціле", - розповів головний режисер Юрій Ковальов.

"Сторожова застава" - перший український фільм-фентезі з сучасними візуальними ефектами. Це історія про те, як школяр через портал часу потрапляє в минуле, де знайомиться з богатирями, і разом з ними стає на захист Сторожової застави від половців.

Прем'єра фільму запланована на 22 грудня.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
В нас фентезі як почалося на майдані, так не може закінчитись...
Відповісти