Луцький політех відзначив 50-річчя. ФОТО

Луцький політех відзначив 50-річчя. ФОТО
Луцькому Національному технічному університету виповнилося 50 років.

З нагоди свята у вузі відкрили Алею знаних випускників та створили Асоціацію випускників Луцького НТУ.

Про це на своїй сторінці в ФБ повідомив ректор навчального закладу Петро Савчук.

"В честь даної події Митрополит Луцький та Волинський Михаїл здійснив святкове богослужіння у кафедральному соборі та разом із запрошеними випускниками (а їх всього понад 50 тис.!) розділив з нами радість відкриття Алеї знаних випускників та створення Асоціації випускників Луцького НТУ. Дякуємо, Владико, за постійну увагу до нашого університету!", - йдеться у повідомленні.





Довідково: Історія ЛНТУ почалась 1966 року з відкриття відділення загальнотехнічного факультету Київського автомобільно-дорожнього інституту. Ініціатором цієї ідеї були Микола Васильович Романюк — колишній директор Луцького автомобільного заводу, та Євген Петрович Вериженко — ректор КАДІ. Перший набір студентів становив 105 осіб. Очолив відділення загально технічного факультету Д. К. Коновалюк.

1 листопада 1968 року це відділення перетворюють у Луцький загальнотехнічний факультет, який у липні 1971 року підпорядковують Львівському загальному інституту.

1 квітня 1991 року на базі Луцького філіалу Львівського політехнічного інституту створили Луцький індустріальний інститут, до складу складу якого увійшло чотири факультети та 17 кафедр.

1997 року Луцький технічний інститут на підставі рішення Державної акредитаційної комісії Міністерства освіти України № 1463 від 24 грудня 1997 року отримав найвищий — четвертий — рівень акредитації, статус університету і назву Луцький державний технічний університет.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Луцький політех відзначив 50-річчя. ФОТО
11 липень, 2016, 10:19