Лучани просять розбудувати першу школу

Лучани просять розбудувати першу школу
Луцька ЗОШ №1 - одна з найстаріших і найвідоміших шкіл міста. Її закінчувало чимало відомих українців, в ній продовжують вчитись талановиті діти нашого міста.

Про це йдеться у зверненні, що з’явилося на Єдиному сайті місцевих петицій.

Школа - одна з найменших і водночас найбільш переповнених в місті. Незважаючи на високий авторитет, в школі немає актового залу, власного спортивного майданчика, брак кабінетів змушує організовувати навчальний процес дітей в дві зміни.

«Як маму першокласника і як випускницю школи мене турбує стан інфраструктури цієї школи. Колись, коли я навчалась в школі, частина позашкільних занять проводились в садочках, перші класи також вчились в садку. Тепер і садочків немає, і кабінетів не вистачає, і актового залу так і немає. Зате конкурс в школу - один з найбільших в місті, бо всі знають, що рівень викладання в першій школі - завжди високий», - написала ініціаторка петиції Ольга Куцевич.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 22
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Минулого року віддали дитину до першого класу, природньо що підбирали декілька шкіл, і на власному досвіді переконались що потрапити до першої школи без хабаря нереально, і оскільки директору вистачає розуму влаштувати викачку грошів з батьків з першого класу то думаю й з розбудовою справиться власними коштами.
Для прикладу, тим хто не довіряє, приводжу запитання, наголошу це при вступі до першого класу, - "що спільного в їжачка та молочка"
Прошу давати відповіді, а пізніше приведу правильну відповідь і подивимось скільки з вас зможе без хабаря потрапити на навчання до першого класу першої школи.
Відповісти
Найбільш хабарна школа -це 4а гімназія. Директор організував цілу структуру з вчителів та батьківських комітетів, щоб обдирати батьків. Гроші збирають до 1 тисячі₴ з учня, а школа в обшарпаному стані, бо бабло йде на доплату до зарплати директору та деяким приближеним вчителям.
Відповісти
Дивно але в четвертій взяли дитину без тестів та грошей, можливо далі......
Але хоча б не з першого класу.
Відповісти
Потім деякі вчительки почну вимагати ювелірні вироби собі на подарунок і свататись з репетитерством за гроші.
Відповісти
двоє згортаються...... дані тести були і у 21-й школі...((
Відповісти
Подивлюсь якщо вдома залишились тести - викладу, але це сто відсотків перша. Якось врізалось в память.
Відповісти
Дивні ви, у 21 школу ніяких тестів у 1 клас ні цього року, ні в минулих не було. І узагалі - першокласників за місцем прописки зобовязані брати у 1 клас, виняток лише - спеціалізовані школи з поглибленим вивченням мов з першого класу, якими у Луцьку є 1 та 18 школи. А ви спитайте, як у 9 школу приймають, коли вже навіть на 2017-18 навчальний рік класи сформовані і вичтелі самі собі обирають дітей!
Відповісти
дивні Ви, бо мабуть ваші діти живуть не біля тих шкіл які проводять ті тести...а ми як проходили дані тести...
Відповісти
Абсолютно точно! Тільки 1а і 5а є спеціалізованими. 18 проводить тестування в 5 клас, а не перший.
Відповісти
і молоко, і їжачок згортаються

це загальноукраїнські тести, а не персонально 1 школи, але погоджуюсь-маячня повна
Відповісти
Якщо не помиляюсь вступні іспити до першого класу це вже не зовсім законно, та й не зовсім адекватно. А варіант, з моєю дитиною, на власні вуха, вчитель (перша школа) без зупину й досить швидко видає - "зірка, зірка, зірка, сірка, зірка, зірка" після чого дитина повинна назвати лишнє слово та пояснити що це, причому з реакції вчительки я зрозумів що дитина повинна видати фразу - сірка - це хімічний елемент періодичної системи .........
Відповісти
школи 1-а та 5-а мають повне право проводити тести при вступі до першого класу , тому що вони не мають територіальної території.. і їм дозволено офіційно і законо...тести лишнє слово на звук у нас також було..ці питання на логіку дітей...
Відповісти
Моя дитина цього року проходила тестування, підготовка, яку малий отримав в Плаї, виявилась достатньою. І не треба перегинати палку.
Відповісти
Та й саме цікава що в четвертій школі ми ці тести не проходили.
Відповісти
Минулого року в першій школі був інший директор. Це так, для інформації.
Відповісти
Хоча незалежно від директора в школі завжди була проблема актового залу і місця. Я сама провела купу шкільних концертів ще ученицею і в Палаці культури, і в драмтеатрі. І шкільні вечори ми робили в фізкабінеті не раз. Так що тут не в директорі справа, тут капітальна зміна, яку давно пора зробити. :(
Відповісти
Директор 3 школи хабарник і аферист, теж цілу схему роботів організував-заучі,вчителі і навіть завгосп
Відповісти
Як завжди ...починаємо" за здравіє, а закінчуємо....хто скільки і де бере...". Шкіл багато у місті, в кожної є плюси та мінуси, обирайте і вчіться. Вивчила обох дітей в 4 гімназії і жодних нарікань, хабарів, захмарних зборів та ремонтів. Якщо дитина вчиться то їй ніхто не завадить вчитись! а "поговорити впусту" може кожен. Вибір за батьками, не подобається не йдіть і не плачтесь! Йдіть в той навчальний заклад який до душі!
Відповісти
напевно сам директор написав?.)))
Відповісти
Коментувальники недолугі, мова йде про першу школу, а брудом почали обливати, як завжди 4 гімназію. Що ж вам так не йметься. Шкіл і гімназій достатньо обирайте найкращі.
Відповісти
У першій школі завжди проводили тестування в перший клас. Навіть ще коли я йшла в школу, а це було 14 років назад. А для того, аби дитина пройшла тестування, потрібно нею займатися, а не ходити і казати, що потрапити в школу можна тільки через хабар!
Відповісти
Хотів би побачити вираз Вашого обличчя, коли б Вам задали питання "що сіпльного між їжачком і молочком?".... Навіть зараз, а не 14 років тому. Маю великі сумніви, що Ви впоралися б із даним питанням :)
Відповісти