У Ковелі страйкують медики Вузлової лікарні. ФОТО

У Ковелі страйкують медики Вузлової лікарні. ФОТО
На території залізничного вокзалу "Ковель" медики Вузлової лікарні станції, працівники залізничного транспорту, ветерани цієї галузі провели попереджувальний страйк щодо подальшого функціонування залізничної лікарні. Майже півтора року влада області не може дійти згоди стосовно подальшої долі медзакладу.

Повідомляє ПроКовель.

В квітні 2015 року депутати Волинської обласної ради підтримали проект рішення про надання згоди на прийняття з державної власності в обласну комунальну власність вузлову лікарню станції Ковель, яка раніше належала до Державного територіального-галузевого об’єднання «Львівська залізниця», і з тих пір думають-гадають – що ж робити далі.

Спершу пропонували перетворити її на хоспіс, потім - на госпіталь для бійців АТО, а частину віддати місту. Однак медики Вузлової лікарні закликають обласних чиновників залишити тут і лікарню, і поліклінічне відділення. Вони також не проти частину приміщення віддати на потреби міста, у цих стінах розмістити аудиторії місцевого медичного коледжу. Одним словом, фахівці Вузлової лікарні готові розмовляти і домовлятися, але, як зауважив під час свого виступу на мітингу завідувач хірургічним відділенням цієї лікарні Олег Казіміров, у межах розумного.



Страйкарі категорично не згідні з думкою адміністрації закладу стосовно перепрофілювання лікарні під хоспіс, вкрай незадоволені діяльністю свого головного лікаря Наталії Віслогузової, висловлюються за збереження лікарні, бо вважають, що її закриття призведе до «поповнення на кладовищі» могил – і про все це вони зауважили на плакатах, які тримали в руках.



Залізничники вже вкотре покладаються на допомогу голови Волинської обласної ради Ігоря Палиці, з яким неодноразово зустрічалися, доносили йому свої думки. Однак, на жаль, ситуація наразі докорінно не змінилася. Щоправда, працівники лікарні отримують і заробітну плату, і проплачуються платіжки за комунальні послуги. На ці потреби гроші виділяються як з обласного бюджету, так і з Ковельської казни.



Сьогодні учасники попереджувального страйку знову відправилися на перемовини до Ігоря Палиці. Цього разу вони прагнуть досягнути остаточно результату щодо подальшої долі Вузлової лікарні і всіх тих, хто там працює.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.