У Горохівському районі вилучили більше 2 тисяч кущів снодійного маку

У Горохівському районі вилучили більше 2 тисяч кущів снодійного маку
Вихідними днями у Горохівському районі поліція виявила 3 факти незаконного посіву снодійного маку та вилучила у громадян понад 2 тис. кущів цієї рослини.

Оперативно-профілактичні заходи поліцейські проводять в рамках операції “Мак”, яка триватиме до 29 вересня, - повідомляє прес-служба поліції.

Учора, 10 липня, близько 11 години поліцейські на присадибній ділянці 69-річної жительки села Угів Горохівського району виявили та вилучили 757 рослин маку снодійного.

Цього ж дня правоохоронці встановили факт незаконного вирощування маку і в селі Терешківці цього району. 66-річна місцева мешканка на присадибній ділянці виростила 850 кущів цієї рослини.

У суботу, 9 липня, в селі Ватин на присадибній ділянці 62-річної пенсіонерки виявили та вилучили 460 рослин маку снодійного.

Усе вилучене поліцейські направили на дослідження до Волинського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру. Слідчі відкрили кримінальні провадження за ст. 310 (Посів або вирощування снотворного маку) Кримінального кодексу України.

Поліція нагадує громадянам, що за незаконний посів та вирощування снодійного маку передбачені адміністративна та кримінальна відповідальність.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Горохівському районі вилучили більше 2 тисяч кущів снодійного маку
11 липень, 2016, 14:12