Малокомплектні лікарні Волині будуть закривати

Малокомплектні лікарні Волині будуть закривати
У Волинській області скоротять 1864 лікарняні ліжка у рамках відповідної постанови Кабміну. Скорочення торкнеться, перш за все, малокомплектних лікарень.

Про це 11 липня повідомив начальник управління охорони здоров’я Ігор Ващенюк, - повідомляє ВАР.

За його словами, нещодавно Кабмін підписав постанову про скорочення ліжкового фонду. Норма забезпечення населення лікарняними ліжками становить 60 на 10 тисяч населення. Тож зараз в області є необхідність скорочення 1864 ліжок.

Рішення, зазначив Ващенюк, пов’язане із тим, щоб зберегти персонал. За словами начальника управління охорони здоров’я, у районах вже повідомили про таку перспективу. Скорочення, найімовірніше, припаде на малокомплектні лікарні.

Ващенюк зазначив, що ліжковий фонд «не вирішує питання», головний акцент треба робити на людях та їхньому забезпеченні. За його словами, область недоукомплектована персоналом на 30%, тож у деяких лікарня на 60 хворих залишається по одній медсестрі. Вакантні посади не укомплектовуються, бо не вистачає фонду заробітної плати.

Натомість депутат Сергій Сівак вважає, що постанова Кабміну про скорочення ліжкового фонду «випереджає події». Мовляв, треба спочатку розробити концепцію, а не «наскакувати на медицину» за вказівкою Уряду. Проте інші депутати зауважили, що недоцільно утримувати 370 ліжок, якщо лікарня приймає максимум 70, адже з бюджету йдуть значні кошти на електроенергію та утримання. Тому вони взяли до уваги інформацію начальника управління.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Краще б у Верховній раді скоротили депутатів,бо утримувати майже пів тисячі дармоїдів це вже занадто.
Відповісти
А люди хай хворіють ? Це влада така чому ж вони не скоротять начальників , відділи? А лікарі це ж навпаки потрібно щоб люди менше хворіли ільше кваліфікованих лікарів, щоб у кожної сім"ї були лікарі. А тут ще навпаки бабуся дідусь і інші незахищені верстви як мають звертатись і куди якщо таке відбувається? Пан Гройсман не скаже, а то тільки розказує про Тимошенко яка квартира у неї і т.д. нам не цікаво це ми їй теж не довіряли. Нам треба результати роботи сьогоднішньої влади, покращення добробут і лікарні потрібні а не закривати!!!!
Відповісти
Останні новини
Малокомплектні лікарні Волині будуть закривати
11 липень, 2016, 15:29