На Волині поменшало підприємств, що нараховують зарплату нижче мінімальної

На Волині поменшало підприємств, що нараховують зарплату нижче мінімальної
Кількість прибуткових підприємств Волині, що нараховували зарплату менше мінімального розміру, в І кварталі 2016 року скоротилася на 20 відсотків.

Зокрема, за даними податкових розрахунків за І квартал 2016 року 738 прибуткових підприємств області нарахували середню заробітну плату менше мінімального розміру проти 921 підприємства у минулому році. Про це учасників щотижневої апаратної наради у Волинській ОДА поінформувала начальник Головного управління ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

«З початку року маємо стабільні надходження податку на доходи фізичних осіб: за І півріччя його надходження до місцевих бюджетів склали майже 651 мільйон гривень, що на 60 відсотків більше минулорічного рівня. Поряд з об’єктивними чинниками росту надходжень цього податку за рахунок зростання номінального рівня заробітної плати та ставки оподаткування, на постійному контролі фіскальних органів, керівництва області та особисто голови облдержадміністрації перебуває питання розширення бази оподаткування, залучення до оподаткування всіх джерел доходів та відхід від практики виплати «сірої» заробітної плати», - звернула увагу учасників наради Світлана Савчук.

Як запевнила керівник волинських фіскалів, збільшення надходжень податку на доходи фізичних осіб – і надалі серед пріоритетів територіальних органів ДФС в області.

Нагадаємо, що за підсумками І півріччя 2016 року на Волині в дохід місцевих бюджетів (з урахування надходжень від великих платників) надійшло 1,1 мільярда гривень платежів, які адмініструються органами ДФС, що на 341,9 мільйона гривень або на 45 відсотків більше минулорічного показника.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині поменшало підприємств, що нараховують зарплату нижче мінімальної
11 липень, 2016, 16:53