Люди чекають маршрутку в Гаразджі по півтори години

Люди чекають маршрутку в Гаразджі по півтори години
Часто більше години змушені чекати маршруту №20 жителі села Гаразджа та дачники, спізнюючись на роботу та у справах.

Про це повідомив у випуску новин телеканал «Аверс».

З водіями говорити про ситуацію безуспішно. З перевізником вийти на контакт неможливо, а на вирішення питання владою люди навіть не надіються.

Пенсіонер Ярослав Перик, мешканець Гаразджі, щодня спізнюється на роботу через тривале очікування маршрутки. Побувавши у всіх інстанціях, пенсіонер звернувся до журналістів.

«Хочуть - їздять, хочуть - не їздять, а це нас не задовольняє. Я вже чотири рази звертався до голови міськвиконкому. Один раз я просився на прийом - не прийняли. Вони ж навіть графіка не мають, як і коли їздять маршрутки. Я попросив дати мені графік, вони кинули мені його, але сказали що це старий. Люди зовсім зневірилися», - розповідає Перик.

Як каже місцева мешканка Катерина, добре, що на зупинці хоч є лавка, на якій можна присісти. А щоб не спізнитися на роботу, виходити з дому потрібно на годину раніше.

Дачники мають такі ж скарги, але не тільки на 20-ий маршрут, але і на 230а, який інколи ігнорує свій рейс взагалі.

Як розповідають місцеві жителі, рейс 230а чекають щонайменше 40 хвилин. Бували випадки, коли маршрутка робила декілька рейсів зранку, а після того цілий день не їздила.

Водій 20-ки Володимир не заперечує спізнень в роботі графіку.

«У нас є три машини зараз. Кожен їде по своєму графіку. Якщо їде перший графік, перед ним немає машини, виходить 40 хвилин розриву. Буває машина ламається. Тоді ми їдемо вдвох. Один виходить з ДПЗ, один - з Гаразджі. Тобто розтягуємося. А заміни немає – її не дають», - запевняє водій.

З’ясувати правду вирішили у міському управлінні транспорту і зв’язку, де нині виконуючим обов’язки начальника є Олександр Середа.

За його даними, 20-их маршруток на рейсі має бути 4. Дізнавшись, що в реальності їх три, обіцяє, що обов’язково перевірить цей рейс.

«Виїдемо на маршрут, подивимося конкретно ситуацію щодо виконання графіку, кількості транспортних засобів. Почуємо, що на це скаже підприємець, чому не забезпечується постійний рух. В нього зараз закінчується термін по встановленню навігації, щоб ми не бігали за кожною маршруткою, а могли відслідковувати її рух. Він має ці вимоги виконати, в інакшому випадку договір буде розірвано» - зазначає Середа.

Втім Ярослава Перика найбільше хвилює, що ж буде взимку.

«От коли прийде зима, і наші маленькі діти, які вчаться в садочках і школах, будуть проводити по півтори години на зупинках, ось що мене страшить. Влада на це не дивиться. Хай хворіють, не ходять в садки, школи. Їм менше клопоту буде», - переживає пенсіонер.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а 29 маршрут у Луцьку цілу годину потрібно чекати, щоб на Володимирську доїхати, краще б 25 ходила як ходила...
Відповісти
Наша Гаразджа - як чорна космічна діра, якщо заїдеш в село- назад не виїдеш і навпаки - вчасно виїхати теж не вдається. Так триває вже більше 6 років, село знаходиться в 9 км від Луцька.
Відповісти
Останні новини
Скутерист загинув у ДТП
10 вересень, 2012, 15:50
Люди чекають маршрутку в Гаразджі по півтори години
10 вересень, 2012, 15:28