Волинські поліцейські відвідали вихованців дитячого табору «Ровесник». ФОТО

Волинські поліцейські відвідали вихованців дитячого табору «Ровесник». ФОТО
Учора, 11 липня, поліцейські завітали у табір «Ровесник», що у селі Забороль Луцького району, де відпочиває 205 дітей.

Варто зазначити, що в таборі відпочиває 20 дітей із Волновахи, Донецької області та діти бійців роти патрульної служби поліції особливого призначення «Світязь», - повідомляє прес-служба ГУНП у Волинській області.

Патріотичні українські пісні, показові виступи і знайомство з поліцейськими професіями – далеко не повний перелік заходів, які зробили дозвілля дітей цікавим і змістовним.

«Сьогодні ми спілкуємося з молодим поколінням у більш відкритій формі, сприятливій до взаєморозуміння. Наша основна мета – донести до дітей важливість діяльності поліції та закликати молодь до безпечної поведінки під час літніх канікул», - коментує заступник начальника відділу превенції Управління превентивної діяльності ГУНП Волині Інна Остапович.

Розпочалось знайомство дітей із відділом безпеки дорожнього руху. Поліцейські продемонстрували автомобіль на якому здійснюються виїзди на місце пригоди. Також правоохоронці розповіли про першочергові заходи, які здійснюються поліцейськими під час оформлення дорожньо-транспортної пригоди та нагадали дітям про дотримання Правил дорожнього руху.









Показове оперативне затримання «зловмисників» співробітниками поліції охорони маленькі глядачі оцінили бурхливими оплескам.

Далі із юними учасниками заходу поспілкувалися фахівці вибухотехнічної служби поліції, які розповіли про правила поведінки у разі виявлення на вулицях підозрілих предметів, які можуть становити небезпеку. Для створення чіткого уявлення про такі речі правоохоронці продемонстрували дітлахам макети боєприпасів.









Начальник відділу вибухотехнічної служби ГУНП Ігор Заболотний розповів дітям про передбачену законодавством відповідальність за завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян.

Зокрема, він пояснив різницю між вказаним діянням і інформуванням екстрених служб про можливу небезпеку у зв’язку із виявленням підозрілих предметів.

Потому начальник кінологічного центру Анатолій Главацький розповів про роботу кінологічного центру, про завдання, які поліцейські-кінологи виконують разом зі своїми чотирилапими помічниками. Аби діти краще уявляли їх роботу, працівники центру наочно її демонстрували на прикладах пошуку службовими собаками наркотиків і вибухівки, а також власників залишених речей, долання полоси перешкод і затримання злочинця.









Експерти із Волинського науково–дослідного експертно-криміналістичного центру розповіли про специфіку своєї роботи, показали прилади, зброю, вилучене злочинне знаряддя, підроблені документи та гроші. А згодом поліцейські продемонстрували як «відбираються» відбитки пальців.

Насамкінець заходу правоохоронці потішили дітей солодкими подарунками.









Діти зізналися, що отримали від такого заходу позитивні емоції та яскраві враження. Поліцейські ж вважають, що такі форми спілкування з молоддю сприяють вихованню почуття правосвідомості і кращому засвоєнню знань про безпечну поведінку у тих чи інших ситуаціях, особливо під час літніх канікул.














Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ну и рожа на 3 фото.
Відповісти