Лучани хочуть, аби священики поводились тихіше

Лучани хочуть, аби священики поводились тихіше
Лучани нарікають на шум від церкви, яка знаходиться на проспекті Волі.

Відповідна петиція з'явилася на сайті Єдиної системи місцевих петицій.

"Навпроти гімназії №4 у скверику будується церква Київського патріархату. Як мешканець сусіднього будинку (проспекті Волі, 22, кв. 68) прошу розглянути пропозицію стосовно заборони використання гучномовців при церковних службах", - пишуть лучани.

Пояснюють: Конституція України гарантує відсутність привілеїв чи обмежень за ознаками раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, статі, етнічного та соціального походження, майнового стану, місця проживання, за мовними або іншими ознаками (ч.1 ст. 24 Конституції України).

"Проте повсюдно у громадському та суспільному житті використовується індульгенція "Бога" чи релігії для прикриття звичайного нахабства. Зранку неможливо провітрити квартиру, адже як тільки у вихідний день відкривається вікно, вже стає неможливим продовження сну - зі всіх сторін чути лише церковний спів. Ця проблема є особливо актуальної саме у літній час, так як провітрити задушливі помешкання можна лише зранку, а це стає неможливим. Чому церква має право порушувати мої права, права членів моєї сім'ї та усіх мешканців сусідніх будинків на відпочинок, що гарантовані ст. 45 Конституції України.

Окремо хочу наголосити, що, відповідно до ч. 3 ст. 35 Конституції України, церква і релігійні організації в Україні відокремлені від держави, а школа - від церкви. Жодна релігія не може бути визнана державою як обов'язкова", - нарікають лучани.

Та додають: раніше тут був спуск до парку, яким зимою діти спускалися на санках.

"Як тільки почали будуватись капличка і церква, цей спуск перегородили і не відкрили до сьогоднішнього часу. Скільки років церква буде нахабно знущатись над мешканцями? Для того, щоб погуляти в парку із коляскою і дитиною, на даний момент потрібно йти на спуск до кафе "Сніжинка" (навпроти центрального корпусу Східноєвропейського університету), оскільки більше можливості немає. Існує спуск біля центру "Гранд-Волинь", але він є занадто різким для колясок", - пояснюють люди.

Збір підписів триває до 24-го липня. Наразі петицію підписали 35 людей з 300 необхідних.

До слова, два роки волинські археологи виступали проти зведення цієї церкви, адже у ґрунті нібито є пам’ятки 17-19 століть.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 49
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Подуріли вже геть з тією релігією, краще б для дітей щось зубудували!
Відповісти
Згідна. Дуріють від опіуму, який не можуть поширювати беззвучно. А на початку завжди було Слово. От нахабні батюшки його голосно викрикують або виспівують.
Відповісти
Та ну!!!! Не правда!!!! Це туди прорвалися московські попи с путіним понапивались і співають!!!!
Відповісти
То на саночках немає де возитися? А трампліна б вам зробити,щоб скочили і аж за Рованцями приземлилися з кв.68
Відповісти
Кращий комент 2016 року на ВР)))
Відповісти
А людина то права, там церква взагалі як приши до чогось рукав, по-перше, під горбом, по-друге, посеред сходів, по-третє, з каляскою мав таку саму проблему, мусив просити перехожих допомогти підняти по сходах, тому ще ці пєснопєнія і в центрі теж треба трошки тихіше робити, нехай виходять на вулицю, у двір церкви і співають, а не порозвішувати гучномовці і діяти людям на нерви.
Відповісти
В 68 квартирі живуть свідки єгові, однозначно, або фанати російського патріархату ,тому що адекватні люди ,які підтримують українську церкву(є держава Україна і церква має бути українська) збирати підписи не будуть і гучномовець який озвучує службу їм заважати не буде, тому що для них це буде -Божа благодать!!!!
Відповісти
згідна, як може заважати церковний спів - це Благодать Божа! y всьому світі спів лунає з церков і люди радіють. ми живемо не ізольовано і місце де будується церква не є приватною власністю мешканців одного будинку. подумайте як живуть люди в центрі і біля стадіону де постійно фестивалі або сусіди алкоголіки. ви відкрийте серце Богу сходіть на службу відчуйте яка то краса!!!
Відповісти
цілком Вас підтримую.
Відповісти
а для мене це брєд сумашедшего. Чьо ти лізеш мені у вуха? Зайдіть собі в ваші храми і бубніть собі тихенько.
Відповісти
Ніщо, що ми робимо чи думаємо, неможливо приховати від Бога. Він має доступ до всіх молитов, адресованих Йому, незалежно від того, вимовлені вони через гучномовець чи промовлені тихо про себе.
Відповісти
Божа блогодать?! Ви взагалі розумієте суть цих слів? Божа блаодать - це дар людині від Бога незалежно від заслуг людини.
До чого тут співи в гучномовець?
Відповісти
Ви " адекватні люди" вже своєю заполітизованою українсьою цервою задовбали!
Відповісти
У Володимирі такаж ситуація з гучномовцями в соборі ,який належить Момковському патріархату .Попи вже геть подуріли з тими гучномовцями .
Відповісти
Піди на Возєднання там "Українську церкву" на цілий квартал чути на відміну від Інших поблизу розміщених церков. Так що ви зі своїми попами розбиріться.
Відповісти
то ж ясно в статті написано -КИЇВСЬКИЙ ПАТРІАРХАТ --Ч И Т А Й Т Е!!
Відповісти
Хай припинять це і у обласній лікарні, Сидор тут у фойе створив церкву і моляться не хворі, включаючи гучномовець. Не кожному це подобаеться. Лікуватся треба у тиші.
Відповісти
Взагалі не зрозуміло яке має право головний лікар розпоряджатися державною лікарнею не за призначенням, попи в гонитві за заробітками ходять по робочих кабінетах, по палатах не запитуючи дозволу в людей , що там знаходяться, доречі наші громадяни різних віросповідань чи про це вже забули і лікарня збудована не за кошт церкви, колись лікарні будували при церквах, а зараз вирішили собі спростити шлях до грошей. Заходиш в двір обл. лікарні а назустріч траурні процессіі такого ще не було ніколи! Гучномовець чути і в старому корпусі обл. лікарні і розташованому поруч пологовому будинку. А як Вам купол на поліклініці? Суцільне мракобісся і старечий маразм Сидора! і ще один анектод з нашої реальності на свято батюшка заходить навіть в родзал не питаючи дозволу ні в лікарів, ні в пацієнтів, як вам це?
Відповісти
за кордоном при кожній лікарні э каплиця. і я не думаю, що люди мають щось проти.
Відповісти
О, ви не чули як дзвонять дзвони кожну неділю з 8 до 9 години на Малоомелянівському масиві в церкві Марії Магдалини. Я все розумію але коли маленькі діти та й самому після робочого тижня хочеться подрімати так в літку з відкритими вікнами можна оглохнути! Позагороджують по пів гектара біля церков краще б дітям кусок відвели для футбольних полів для дитячих майданчиків , парків. На вул.Баранова скільки памятаю парк і купа дітей , а тепер церква всу загородила і одну сотку окремо відгородила для майданчика хіба це нормально хіба це для людей!!!!
Відповісти
на вул. рівненській так пів кричить у гучномовець, що скоро мертві повстають. Це МП, пора припинити цей крик, бо люди які вірять і так тихо помоляться і Бог їх почує, а не кричати на весь район. Боже допоможи їм цим попам почути людей.
Відповісти
А на площі воз`єднання де колись був планетарій такий гучномовець що на весь район чути. Куди там тому храму що на вул. Рівненсьий. Туди піди послухай.
Відповісти
Боже,боже які у нас в Луцьку тендітні люди яким заважає служба Божа, тільки як приходить біда то ви і біжите в ту церкву берете цілу купу свічок і ставите щоб помогло і так не в одну біжите а в бажано в 3, але вже пізно. Бо халатно до цього ставитесь ця стаття повний маразм у деякій мірі і посилатися на КУ шукати в якій частині і що написано... На рахунок гірок ,щоб діти спускались ,то вибачте мене їх там ніколи не було! І не судіть і судимі не будете !!!
Відповісти
чуєте "тендітні"? як би вам сподобалось якби я виставив з вікна свій патифон і дав би всім вам насолодись тою благодяттю що подобається мені? Я поважаю сусідів і не включаю голосно музику. Та чого ж ви хрестануті плюте на всіх? До вас нема ні поваги ні терпимості поки ви не почнете поважати інших.
Відповісти
Це ви вірите в вашого божка тільки тоді коли щось треба. Є й такі які не хочуть ні чути ні бачити будь яких ваших споруд, пісень і білбордів. Цікаво якби цитату про вас з книги класика Ніцше на білборді повісити, от шуму би було.
Відповісти
Я придумав!!! Потрібно міняти назви київський падріархат на патріархат Степана бандури а московський на путінський і все стане на свої місця, жити стане краще, будуть гроші і всі будуть здорові!
Відповісти
Поставить мечеть и пускай мулла пять раз на день орет мантры на весь Луцк. Это ж тоже чья то вера - уважать надо.
Відповісти
З 9-ї ранку заважають відпочивати і то в вихідні?! На роботу або на пробіжку, лежебоки!!!!
Відповісти
Всі кому не подобається,це штунди валіть в америку в європу.там свої права качайте!
Відповісти
всі кому подобається хворі на голову. В Європі доречі такого маразма нема вже напевно років з 100.
Відповісти
а якого х*ена мені навязувати церкву... хто хоче слухати богослужіння, має робити це в приміщенні....
Відповісти
я б ті гучномовці позрізав би. є приміщення церкви, робіть що хочете, співайте та кричіть. якщо я прихильник культу ВУДУ, то поважаючи інших людей, не кричатиму в динамік щоб інші чули
Відповісти
А як ходять штунди по місту,до людей до довбуються)нічого сташного)задрали
Відповісти
так пошліть їх на 3 букви 2 рази, вони і перестануть. А от мені подобається коли штунди приходять. Аж дивно скільки ідіотів нас оточує. Православних від штунд відрізняє лише те, що штунди хоч біблію читають.
Відповісти
От тебе і росскусили штундяра)тролиш тут
Відповісти
ну да. судячи з всього ти віруючий. Відповідно мозок тобі не для того щоб думати. вмієш читати, писати, бачиш, чуєш, а все разом обробити не здатен. ПГМ.
А взагалі мені подобається спостерігати за гризнею між штундами, православними з їх конфесіями і патріархатами, мусульманами з їх сунітами і шиїтами. Та перегризіться до смерті ва імя ваших релігій.
Тільки залиште в спокої людей які плювати хотіли на ваші талмуди. Ми живемо в світській державі. Так що позалазьте в ваші нори і їжте вашого уявного бога. Мені дико від того що мене оточують люди, які хоч і всоїй уяві, але пють кров іншої людини. Клініка.
Відповісти
Ти просто убога людина,ти самий натуральний інтригант)ти пишеш що спостерігаєш) а носа свого пхаєш.дивись відкусять)вийди скажи людям біля церкви подивлюсь на тебе0памерс візьми
Відповісти
Ага, щас, до вас хрестанутих, щоб каменями зашвиряли? Як того вчить біблія? А ну да, ви ж її не читали.
Я не йду в школи і не впарюю свою думку дітям, не заробляю брехнею на ніщих пенсіонерах, не висовую колонки з вікна квартири. А ви лицеміри, то пишете не суди і не судимі будете, то, ти вбога людина. Ви вже виберіть щось одне. Ви вже захарили з своїми іконами: в маршрутках ікони, в підїздах ікони, в магазинах ікони, на білбордах брєдятіна.

Віра (релігія) - як статевий орган чоловіків. Ти можеш пишатись ним, любити його, молитись на нього, тільки не махай ним по серед вулиці.

Куріть свою дурь в своїх притонах.
Відповісти
Ти сам орган ходячий
Відповісти
Штунди перестаньте )тут свої права качати)ви вже всіх тут задовбали)
Відповісти
організм, правельно ОРГАНІЗМ. Біологія 5 клас. Ще не проходив?
Відповісти
Рома Курсюк. Лягай спати. Черговий срач. Іншого не вмієш. То навіть не тролінг, повторяєшся...
Відповісти
Доброго ранку Корсюк Роман Олегович. Будеш принижувати людей, відповідатимеш. На то є відповідні статті законодавства.
Відповісти
цурцурцур. Не суди і не судим будеш :))). Принижений :))
Відповісти
У відповідь на таку велику кількість коментарів хочеться написати наступне:
1. Стосовно замірів звуку - тут замірів і непотрібно робити, хоча якщо нічого не зміниться - будуть всі документи і заяви у всі інстанції. Не треба лицемірити тим, хто цю церкву будував. Єдине що я хочу - спокійно жити і виспатись у вихідний день. Гучномовці включаються перед 8 годиною ранку і "гатять" на весь район. В цей час на першій службі (бо основна у них приблизно в 09-30) в церкві стоїть в переважній більшості 10 людей із священником. Їм щось не чути? Ніхто ні у кого дозолу не питав, підписи не збирав. І якщо самі священники порушують закон, то чого вони до нього взивають тепер? Хіба не таких священників Ісус з церков виганяв і якого вони так на всіх проповідях вшановують? Ділами своїми потрібно християнство поширюати, а не пустослівям.
Відповісти
2. По-друге, священник - така посада не зареєстрована у переліку посад, чи у нього в трудовій книжці він так записаний? яке процесуальне становище у священника - керівник юридичної особи. А це значить, що керівник як і будь-яка інша посадова особа живе за законами і правила (інструкціями), що чинні в українському законодавчому полі. І я буду до останнього доводити це навіть якщо прийдеться подавати позов до суду. Повірте, вони так мешканцям "просто набридли" своїм нахабством, що підтримають більшість.
Відповісти
3. Найбільше вражають своїм нахабством захисники таких гучномовців. І ще вражає як фанатично-самозакохані люди впевнені, що тільки вони вміють правильно розуміти Євангелію, мають право повчати всіх, у своєму розумінні поширювати і навязувати Боже слово. Не про таких написано: повиймайте колоду з свого ока перед тим як вказувати на сучок в оці іншого? Кожна людина має свої права і її права закінчуються там, де починаються права іншої людини.
Відповісти
4. На місці скверику колись дійсно було кладовище і перед створенням скверику були перепоховання. Очеидно перепоховали не усіх людей, так як коли будували будинки жилі (до побудови церкви) під час риття фундаменту було вирито багато костей. Такаж ситуація з кладовищем в багатьох людних місцях Луцька (меморіал, наприклад). Як наявність гучномовців та відсутність спуску в парк для колясок допомагає відспівувати душі померлих, що не були перепоховані?
Відповісти
Дуже прошу усіх небайдужих підтримати мою петицію і у цивілізований спосіб змісити церкви поважати права усіх людей! На сьогодні петицію підтримало 140 людей. До збору підписів залишилось 10 днів - потрібно ще 160 підписів. http://e-dem.in.ua/lutsk/Petition/View/499
Відповісти
Останні новини
Лучани хочуть, аби священики поводились тихіше
12 липень, 2016, 19:09