Луценко запропонував забирати у нардепів закордонні паспорти

Луценко запропонував забирати у нардепів закордонні паспорти
Генеральний прокурор Юрій Луценко пропонує вилучати закордонні паспорти у депутатів одразу після внесення подання про притягнення їх до кримінальної відповідальності.

Про це він сказав під час зустрічі з депутатами фракції "Блок Петра Порошенка" на засіданні фракції, повідомляє прес-секретар Луценка Лариса Сарган у своєму Facebook.

За її словами, Луценко просить депутатів змінити Регламент Верховної Ради в частині порядку притягнення народних депутатів до відповідальності, "аби в подальшому не виникало плутанини з прокурорськими поданнями", - повідомляє Канал 24.

Зараз Регламент вимагає голосування окремо за притягнення до відповідальності, окремо – за затримання депутата, а окремо – за арешт. Відповідно, це повинні бути різні подання Генпрокуратури. Але, за словами Луценка, арешту "немає в чинному КПК".

Очевидно, що через неузгодженість законодавчих актів прокуратура і далі буде об'єктом критики стосовно кількості подань. Оскільки такого поняття як арешт немає в КПК, логічно було б прописати в Регламенті не "арешт", а "запобіжний захід", визначений судом,
– зазначив Луценко.

Також Генпрокурор вважає, що необхідно прописати в законі формулювання, яке б дозволяло вилучати документи для виїзду за кордон або призупиняти дію таких документів у депутата відразу після внесення подання, а не після позбавлення недоторканості.

"Треба продумати формулювання, бо його відсутність передбачає можливість втечі, в якій потім звинувачують парламент і прокуратуру", – сказав Луценко.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Добре придумав.
Відповісти
Чого не заявиш пiсля лiтрухи...
Відповісти
Можна подумати що в них тільки 1 паспорт і вони не зможуть втікти.
Відповісти
Останні новини
Луценко запропонував забирати у нардепів закордонні паспорти
13 липень, 2016, 01:13