У Волинській трагедії винна й Росія, - польський міністр

У Волинській трагедії винна й Росія, - польський міністр
Міністр оборони Польщі Антоні Мацеревич (на фото) вважає, що на Росії теж лежить частка відповідальності за Волинську трагедію. Про це повідомляє ТСН із посиланням на РИА Новости.

Роздування трагедії в російський пропаганді очевидно, - вважає політик.

"Це очевидно (роздування негативної ролі українців у Волинській трагедії російською пропагандою - ред)... Однак це не повинно заважати нам розгледіти... що справжнім ворогом, тим, хто використовував частину націоналістичних сил українців для того страшного злочину, геноциду, є Росія. Там знаходиться джерело цього страшного злочину", – зауважив Мацеревич.

8 липня Верхня палата польського парламенту ухвалила постанову щодо Волинської трагедії: сенатори закликають Сейм встановити 11 липня Національним днем пам'яті жертв геноциду, здійсненого українськими націоналістами проти громадян Другої Речі Посполитої.

Як відомо, правляча партія "Піс" відома своїми праворадикальними поглядами. Раніше сенатор від неї і відомий польський історик Ян Жарин заявляв, що українці не стануть повноцінною нацією без усвідомлення того, що Волинська трагедія була геноцидом польського народу. Він вважає, що Україна не зможе інтегруватися в європейський культурний простір, якщо прославить і буде шанувати ОУН-УПА.

Польський Сейм ще в 2013 році, до перемоги Піс на виборах, відмовився назвати Волинську трагедію "геноцидом" поляків.

Формулювання "геноцид" підтримали лише 212 депутатів з 231 необхідних для її прийняття.

Тодішній міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський закликав "не загострювати" позицію у справі Волинської трагедії, нагадавши, що 5 років тому польський парламент вже визнавав ті події "етнічною чисткою".

Він підкреслював, що з цього часу насправді нічого не змінилося і звертав увагу, що "більш гостра формулювання" негативно вплине на перспективи європейської інтеграції України.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
не "винна" тільки Польща...
Відповісти
"Госдеп і обама у всьому винні" нехочеться навіть читати ці новини
Відповісти
Вы лучше сразу напишите, в чем Россия не винна. То, что она винна во всем остальном, мы уже знаем.
Відповісти
не треба сарказму жили українці поляки поруч віками було різне а чомусь в 1943 загострилась боротьба бо росії вигідно посварити всіх це трагедія двох народів походіть по цвинтарям сіл Волині подивіться як багато українців юних і в розквіті років загинуло в 1943 поговоріть з місцевими
Відповісти
не треба сарказму жили українці росiяни поруч віками було різне а чомусь 2005 й 2013, з приходом пiндосских наймитiв, загострилась боротьба бо їМ вигідно посварити всіх
Відповісти