Мешканці будинку не можуть поділити спільне приміщення

Мешканці будинку не можуть поділити  спільне приміщення
Мешканці будинку, що знаходиться на вулиці Відродження, 20, не можуть розділити спільне приміщення - "візочну".

Про це стало відомо сьогодні, 13 липня, під час засідання комісії з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, ЖКГ, екології, транспорту та енергозбереження.

За словами заявника, жителя цього будинку, Володимира Ковальчука проблема полягає у тому, що лучанка, яка теж проживає у цьому будинку, незаконно заволоділа приміщенням, яке належить усім мешканцям будинку. Вона під час реконструкції квартири збільшила її площу завдяки приміщенню, яке було колись офісом голови кооперативу будинку.

"Це приміщення нікому не було потрібне, проте у мене чоловік - інвалід 2-ї групи, і нам воно необхідне. Ми звернулися до спеціалізованого структурного підрозділу, де нам розповіли план дій, який необхідно виконати для отримання цього приміщення у нашу власність. Ці документи ми зібрали, провели ремонтні роботи, а зараз нам говорять, що насправді у нас не ті документи і "візочну" нам потрібно віддати", - розповіла Олена Сокольська, відповідач.

Голова ОСББ Костянтин Петрочук пояснив присутнім, що, ймовірно, підрозділ, до якого зверталася Олена, ввів її в оману і надав недостовірну інформацію. Адже їй пояснили, що потрібно лише частину підписів співвласників, коли насправді потрібні підписи усіх.

"Згідно з законодавством, ліфтові приміщення, сходовий майданчик не можуть бути поділені між мешканцями, ви можете лише орендувати його, але за умови, якщо буде згода усіх співвласників будинку. Тому Ваше володіння цим приміщенням є порушенням закону про особливості здійснення правовласності у багатоквартирному будинку", - зазначив Андрій Козюра, голова комісії.

Микола Яручик, член комісії, запропонував обом сторонам спробувати примиритися та знайти компроміс.

Комісія вирішила дати можливість об'єднанням співвласників домовитися про виплату їм компенсації від Олени або ж надати їй цю частину зайнятого приміщення в оренду.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.