Депутати хочуть, аби в Україні продовжували щеплення

Депутати хочуть, аби в Україні продовжували щеплення
Депутат Волиньради звернуться до Президента, Прем'єр-міністра України, Голови ради національної безпеки і оборони щодо катастрофічної ситуації, що склалася із забезпеченням населення області імунобіологічними препаратами (сировотками, вакцинами) та необхідності відновлення виробництва таких препаратів українськими підприємствами.

Про це стало відомо 13-го липня, під час засідання постійної комісії з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби із злочинністю та корупцією.

Зокрема автор звернення депутат Волиньради Сергій Сівак зазначає, що саме через відсутність щеплень, які раніше вводилися після народження дитини, нині діти почали підхоплювати хвороби, про які вже всі забули. Як приклад наводить випадки поліомієліту, які мали місце в 2015 році у Закарпатті.

"Як зазначено в доповідній записці Волинської СЕС щодо епідситуації в області, виконання обсягів профілактичних щеплень за 2015 р. є найнижчим від 1991 року: щеплення проти туберкульозу отримало 16.4% новонароджених, ревакцинацію проведено - 0%, проти дифтерії, правцю, кашлюку щеплено у віці до 1 року 16.6% дітей, закінчили первинний вакцинальний комплекс у 18 місяців – 28.4%, ревакцинація у старших вікових групах не проводилась. Проти кору, епідпаротиту, краснухи, вакциновано в рік 53.6%, ревакциновано в 6 років 72%.

За рахунок проведеної додаткової імунізації проти поліомієліту рівень вакцинації та первинної ревакцинації дітей 1-2 років склав відповідно 53 і 91 %, проте в старших вікових групах ревакцинація виконана на 18-36%", - йдеться в пояснювальній записці.

"Основна причина, чому не щеплюють дітей, - це відсутність імунобіологічних препаратів. Раніше нам ці препарати постачала Росія, тож нинішню ситуацію можна назвати одним із елементів гібридної війни", - каже автор звернення.

Тож просить провести закупівлю за бюджетні кошти та централізовано забезпечувати населення Волинської та інших областей необхідними імунобіологічними препаратами. На законодавчому рівні розробити положення, що посилить відповідальність батьків за невмотивовану відмову від проведення дітям профілактичних щеплень. Виділити кошти на відродження виробництва якісних імунобіологічних препаратів на вітчизняних підприємствах, українськими товаровиробниками.

Депутати підтримали звернення одноголосно.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Кожного депутата прищепити від злодійства, брехливості, корупції, бандитизму... Прищепити вакциною від лінивства і брехні...
Відповісти
Ти Сівак повинен перший привселюдно прищепити своїх дітей, тією труткою яку виготовляють у підвалах.А ми тобі не піддослідні кроліки,як не виморити голодом,то хочете повбивати вашою вакциною.Я не маю ні одного щеплення та й виросла і хворіла всього-на-сього один раз. Зарах мені 35.І слава Богу мені Бог дав здоровя і моя дитина також з Богом.Першу привику дала, але більше не дам ніякої,чуєш?Я людина і маю право захищати себе і свою дитину.І не виконувати безмозглі вказівки таких ворюг,як ти ю.Депутат-це вор.
Відповісти
Останні новини
Депутати хочуть, аби в Україні продовжували щеплення
14 липень, 2016, 09:34