Активісти збирають підписи на підтримку фронтового медика

Активісти збирають підписи на підтримку фронтового медика
Мета петиції, автором якої став заступник керівника громадсько-політичного руху Валентина Наливайченка «Справедливість» Руслан Колєсніков, - змусити президента Петра Порошенка надати українське громадянство парамедику Першого добровольчого мобільного шпиталю ім. Пирогова Ользі Сімоновій.

Дівчина третій рік захищає незалежність нашої держави на фронті, працює парамедиком евакуаційної бригади ПДМШ ім. Миколи Пирогова в населених пунктах Бахмут та Луганське Донецької області, а також Попасна Луганської області. До цього була медиком-волонтером у підрозділі «Сєвєр», батальйону ПСМОП «Золоті ворота», а у вересні 2015 – березні 2016 – волонтером медичної служби полку «Дніпро-1».

28-мирічна Оля зараз мріє про українське громадянство, каже «коли є паспорт України, ти впевнений у завтрашньому дні».

«Я знайомий із багатьма хлопцями та дівчатами, які боронять незалежність України, будучи громадянами інших країн.
Це і доброволець із позивним «Рубін», з яким воювали в одному батальйон, і зараз от Ольга. Це – росіянин Максим Гошовський, який пройшов Майдан, на собі з Інститутської виносив поранених, дивом залишився живим. Під час АТО активно допомагав хлопцям.

І таких історій, за кожною з яких – доля людини – десятки. Для них питання громадянства – надважливе. Але президент більше стурбований тим, як роздати українські паспорти тим, хто сяде у провладні крісла та буде допомагати дерибанити бюджет!

Я вірю, що Ольга, родом із Челябінська, стане яскравим прикладом як разом ми доб’ємося справедливості!», - написав на своїй сторінці у фейсбук ініціатор петиції, заступник керівника Руху В. Наливайченка «Справедливість» Руслан Колєсніков.

Символічно, що у Ольги сьогодні День народження. Тож її бойові побратими із ПДМШ привітали дівчину відкритим листом до Президента: «На відміну від нас, які отримали високі державні нагороди, Ольга Сімонова захищала не свій дім, не державу, у якій народилась і виросла, а нашу з Вами Україну – захищала від агресії своєї формальної батьківщини. На жаль, Україна не тільки ніяк не відзначила людину, яка вже третій рік захищає її незалежність на фронті, а й руками чиновників з МОЗу, МВС та Державної міграційної служби робить все, аби Ольга не стала громадянкою України», - пишуть Порошенку медики-волонтери.

Підписав лист і лідер Руху «Справедливість» Валентин Наливайченко. «Ті, хто рятує українських захисників і бажає одержати українське громадянство, мають беззаперечне право на його отримання, за особисті визначні заслуги», - вважає громадсько-політичний діяч. Нагадаємо, що кілька тижнів тому Рух «Справедливість» та ПДМШ ім. Пирогова підписали Меморандум про стратегічне партнерство.

Лист до Адміністрації президента повіз керівник ПДМШ Геннадій Друзенко.

«Вийшов офіцер держохорони Пісчаний у штатському, заборонив відео- та фотозйомку і вилучив документи, - і в мене, і в журналістів. Згодом повернув. Хоча жодної інформації про заборону фото- та відеозйомки в бюро перепусток, де приймають кореспонденцію, немає.

Розмовляв Пісчаний російською», - коментує свою поїздку на Банкову пан Геннадій.

Зараз усе залежить від політичної волі президента, впевнений Друзенко. Тож підтримати та допомогти Ользі отримати громадянство може кожен із нас. Петицію можна підписати тут: http://korrupcia.net/petitions/pidpyshit-petyciyu-pro-nadannya-paramedyku-olzi-simonoviy-ukrayinskogo-gromadyanstva-1420

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хронічна майданутість - хвороба заразна, вражає недоумків незалежно від національності. Повезло Росії, сплавила до нас ще один свій непотріб!
Відповісти
Останні новини
Активісти збирають підписи на підтримку фронтового медика
14 липень, 2016, 19:31