На Волині контрабандою займаються навіть підлітки

На Волині контрабандою займаються навіть підлітки
Ніч, ліс, водна перешкода та й ще вчинення протиправної діяльності на державному кордоні - нехтуючи безпекою дітей та всілякими моральними принципами, ділки продовжують залучати їх до незаконного переправлення тютюну, оскільки відповідальність за вчинення цього виду правопорушень настає тільки з 16-ти років.

Нагадаємо, нещодавно на ділянці відділу «Рівне» Луцького загону прикордонники виявили трьох неповнолітніх, які без допомоги плавзасобів перепливали річку із Польщі до України, - повідомляє прес-служба Держприкордонників.

Тоді була встановлена їх причетність до протиправних дій з незаконного переміщення товарів. Вчора матеріали для притягнення їхніх батьків до відповідальності за статтею 184 частина 3 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей» були направлені Національною поліцією на розгляд суду. Двоє з нічних плавців та їхні батьки не зробили належних висновків та малолітні знову попрямували в бік кордону з пакунками цигарок.

Минулої ночі в рамках заходів з протидії незаконному переміщенню сигарет через українсько-польський кордон на ділянці того ж відділу у взаємодії з українськими охоронцями кордону вже польські колеги затримали п’ятьох українців, які за допомогою гумового човна встигли переправити через Західний Буг 15 ящиків цигарок.

Ними виявились місцеві мешканці прикордонного міста Любомль від 14 до 17 років, які за винагороду у 50 доларів за ящик погодились на пропозицію організаторів злочинних угрупувань відстежити рух прикордонних нарядів та перемістити куриво через кордон.

В порядку реадмісії всі громадяни України були передані українській Стороні.

Відносно 16- та 17-річних правопорушників складені та направлені в суд документи для притягнення їх до адміністративної відповідальності за порушення прикордонного режиму та незаконне перетинання державного кордону України. А трьох неповнолітніх передано батькам, двох з яких вже не вперше. Матеріали про притягнення їх за неналежне виховання дітей направлені до Любомльського відділу Національної поліції.

Крім цього, Луцьким прикордонним загоном скеровано письмові повідомлення органам місцевого самоврядування та навчальним закладам щодо проведення профілактичних заходів з молоддю, оскільки поряд з протиправною діяльністю є безпосередня загроза їх життю та здоров’ю.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А чого тут дивуватись ,коли злодійська влада зробила з Украінців жебраків .
Відповісти
А жрать то хочется!!!!!
Відповісти