Медведчук здійснює провокативну діяльність проти Української держави, - ГПУ

Медведчук здійснює провокативну діяльність проти Української держави, - ГПУ
Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що голова громадського руху «Український вибір» Віктор Медведчук реєструє так звані «територіальні громади», які закликають не платити податки Українській державі.

Про це Луценко заявив на прес-конференції в Івано-Франківську, - повідомила в Facebook прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган. Про це пише Антікор.

За словами Луценка, останнім часом надходить інформація про те, що «одіозний пан Медведчук зі своїм «Українським вибором» почав роботу по реєстрації в Міністерстві юстиції і з осередками в кожній області організацій, які називаються по-різному, але сходяться в одному - це так звані «територіальні громади», і вони відверто закликають не платити податки Українській державі, а платити податки виключно цим самозваним громадам».

Луценко повідомив, що з цього питання ініціював нараду з силовиками у президента України.

Він запевнив, що Служба безпеки «заблокувала подальше розповзання цієї гангрени в Україні» і висловив надію, що до реєстрації не дійде.

Генеральний прокурор також повідомив, в місті Хмельницькому, де одне з таких підрозділів було зареєстровано, громадянка, яка оголосила себе керівником цієї «територіальної громади», почала збирати податки у підприємців. За його словами, відповідна особа вже затримано, і їй буде інкриміновано вчинення злочину за статтею про державну зраду (ст. 111 Кримінального кодексу України).

«І я впевнений, що це єдиний правильний відповідь. Якби так робили раніше, ми б не були в стадії війни з зовнішнім і внутрішнім ворогом», - підкреслив генпрокурор.

«Тут, на Прикарпатті, де занадто багато синів віддали своє життя за Українську державу, будь-які спроби федералізації від кого б то не було не пройдуть», - підкреслив Луценко.

«Якщо будуть прямі свідчення на знаменитого пана Медведчука, то ніхто не побоїться пред'явити йому відповідні звинувачення», - підсумував Генеральний прокурор.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Запхати сволоту в чорнобильський реактор і нехай там здихає.
Відповісти
Оце і є внутрішній ворог нашої Батьківщини.Відкритий агент пукіна
Відповісти
Ось така і Україна! Через таких можновладців. Робите балаган а пред"явити нічого не можете, будьте реалістами а не розпускайте плітки. Виноватий в тюрму нема вини не засмічуйте ефір.
Відповісти
Останні новини
Медведчук здійснює провокативну діяльність проти Української держави, - ГПУ
18 липень, 2016, 11:02