Коли на Волині закінчаться земельні ділянки для будівництва, воїнам АТО виділятимуть сади

Коли на Волині закінчаться земельні ділянки для будівництва, воїнам АТО виділятимуть сади
На сьогодні на Волині прийнято 5347 рішень про виділення земельних ділянок учасникам АТО. Це – 72% від усіх заяв, поданих до органів влади. Усього було зареєстровано 7300 звернень.

Про це йшлося під час сьогоднішньої оперативної наради в ОДА.

Загалом на Волині бійцям виділили понад 4 тисячі гектарів землі.

Найбільше у Луцькому, Ківерцівському та Іваничівському районах. Це пов’язане із близьким розташуванням Луцька і Нововолинська.

Найменше - у Горохівському, Локачинському, Маневицькому та Рожищенському районах.

На території 13 сільрад знайдено масиви загальною площею 1300 га.

Зараз на території області зарезервовано вільних ділянок, які можна було б вільно і швидко виділити, 5300 га..

Проте цього не достатньо.

«Є необґрунтовані відмови. А підставою для відмови може бути лише невідповідність ділянки. Не існує жодних юридичних підстав, які б давали відстрочку. Під житлову забудову надаються землі лише з ділянок, що є у комунальній власності, та ті, що знаходяться у межах населених пунктів. Якщо не вистачить таких, виділятимуть ділянки, передбачені для садівництва, що теж передбачають зведення будиночка і прописку» , - розповів начальник Головного управління Держгеокадастру в області Василь Василенко.

Для активізації даної роботи органи Держгеокадастру разом з адміністраціями спільно шукатимуть масиви для будівництва чи садівництва.

«Ми вже перші кроки зробили. Але, напевно, потрібно переходити до другого етапу. Виділити ділянку, оформити державний акт – частинка того завдання. Зараз виникають інші питання – підведення електроенергії та каналізацій до кооперативів. У рамках формування бюджету наступного року ми вже будемо говорити про виділення масивів зі всіма комунікаціями», - зазначив голова ОДА Володимир Гунчик.

Також зазначалося, що резервом є вільні ділянки в садівничих товариствах. Проведуть нараду із головами цих товариств та зроблять інвентаризацію усіх вільних площ.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Піпец повний. А де ділянки, які роздані нужним людям в Маневичівському районі? По 2 га і цілими масивами сотнями гектарів на підставних людей?
Відповісти
Сади вирізати,землю роздати.Фрукти купимо в Європі за валюту.Хто має гроші,то купить потім на базарі.Пенсіонери нехай ідуть аличу збирати на асфальті.Халява!А що буду ділити,коли сади закінчатся?Хтось вірить,що війна в цьому році закінчится?
Відповісти
НІ, шановні, відберіть землі, які на 49 років "своїм" людям роздали ! Мій син отримав той "САД" в Озерці, гадюки кублами повзають по тих наділах. Думаю, потрібно організувати всіх, кого "бортанули" то швидко знайдете ті нещасні 10 соток. Ніхто ще серйозно не піднімав цієї теми в Луцьку.
Відповісти
Останні новини
Коли на Волині закінчаться земельні ділянки для будівництва, воїнам АТО виділятимуть сади
18 липень, 2016, 14:14