Корисні властивості «суперспецій»

Корисні властивості «суперспецій»
За останні роки величезну популярність серед тих, хто хоче правильно харчуватися, здобули так звані «суперфуди» - продукти, в яких значно більше корисних речовин, ніж в інших.

Але не менше користі можна отримати від «суперспецій». Про те, чим корисні «суперспеціі», читачам The Daily Mail розповіли фахівці з харчування, - пише Панночка.

Кориця допомагає мозку
Як показало дослідження нейробіологів з Університету Раш (США), кориця - щось значно більше, ніж смачна добавка до яблук або вівсяної каші. Згідно з дослідженням, опублікованим в червні 2016 року в журналі Journal of Neuroimmune Pharmacology, кориця покращує здібності до навчання. Хімічні речовини в її складі стимулюють роботу гіпокампу - зони мозку, що відповідає за пам'ять.

Це ще не всі «надздібності» кориці. Як розповіла дієтолог Мерилін Гленвіла (Marilyn Glenville), корицею можна замінити цукор. «Якщо вам дуже хочеться солодкого, просто посипте корицею ваш йогурт, латте або кашу», - радить Гленвіла. Вона також повідомила, що, згідно з деякими дослідженнями, кориця допомагає контролювати рівень цукру в крові, знижуючи його зростання після їжі.

Куркума знімає біль
В Індії здавна куркума - головний компонент національної кухні. Пасту з куркуми також прикладають до ран, щоб вони швидше гоїлись. Секрет в діючій речовині - куркумін, що володіє потужними антиоксидантними і протизапальними властивостями. Куркумін також полегшує зубний біль, біль при артриті і травмах. Крім того, куркумін захищає від раку, серцево-судинних захворювань і допомагає роботі печінки.

Імбир допомагає травленню
Імбир нормалізує функції кишківника та шлунка. Особливо корисний імбир або імбирний чай вагітним - допомагає подолати нудоту при ранньому токсикозі. Крім того, імбир посилює циркуляцію крові у всьому організмі. Завдяки імбиру на ваших щоках буде грати природний рум'янець, шкіра сяятиме, а волосся стане густішим.

Шафран покращує настрій
Віддавна його використовують у традиційній перській медицині як засіб підняття настрою. Шафран зазвичай додають в чай ​​і рис. Як показали дослідження, він сприяє підвищенню рівня «гормону задоволення» серотоніну в головному мозку.

Червоний гострий перець спалює жир
Капсаицин, алкалоїд, що міститься в пекучих сортах стручкового перцю, перш за все в чилі і в каєнському перці, підсилює обмін речовин і здатність організму спалювати жир, а також знижує апетит. «Каєнський перець змушує нас розігрітися, навіть спітніти. Цей процес дуже корисний для тих, хто хоче схуднути, адже в цей момент організм спалює калорії, а не накопичує їх у вигляді жирових відкладень», - пояснила дієтолог Шона Вілкінсон (Shona Wilkinson). До речі, за вмістом вітаміну C червоний перець може змагатися навіть з апельсином.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.