Програма громадських ініціатив зазнає змін

Програма громадських ініціатив зазнає змін
До програми громадських ініціатив міста Луцька внесуть зміни.

Про це стало відомо сьогодні, 19 липня, під час засідання постійної комісії міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів.

Після масового невдоволення лучан щодо фальсифікації голосів під час голосування та відміни фінансування фестивалю журналістики представники органів самоврядування спільно з представниками громадськості провели засідання щодо внесення змін, які у майбутньому повинні унеможливити подібні накрутки.

Зокрема, зміниться система голосування. Проголосувати лучани зможуть через банківську систему. Недоліком цієї системи вважають той факт, що голосувати матимуть змогу не лише лучани.

"Я вважаю, що варто створити таку систему у Bank ID, щоб доступ до голосування отримали лише лучани, і лише жителі міста долучалися до розпорядження коштами Луцька. За моєю інформацією, це коштуватиме близько 75 тисяч гривень", - зазначив Тарас Шляхтич.

Натомість заступник міського голови Сергій Григоренко відповів, що ідея хороша, і питання щодо її втілення обговорять із IT-працівниками. Також він запропонував, щоб з одного Bank ID люди мали змогу голосувати лише за 1 громадську ініціативу.

"Ми ж, як йдемо на вибори, голосуємо за 1 кандидата", - зауважив він.

Проте депутати не підтримали таку пропозицію.

"Я вважаю правильним голосування за 3 ініціативи, все ж таки це не вибори, і обмежувати мене як лучанина - це неправильно. Я пропоную, щоб координаційна рада зверталася до міської ради, і громадську ініціативу знімали тільки через сесію міської ради, адже міська влада - найвищий орган самоврядування міста", - відповів Олександр Кравченко.

"На мою думку, це не те рішення, яке повинна приймати рада, в координаційну раду і так входить третина депутатів", - відповів Констянтин Петрочук.

Цю ініціативу депутати теж не підтримали.

Тож вирішили створити робочу групу, яку формуватиме міський голова, і яка буде контролювати процес відбору та можливих фальсифікацій.
Третина робочої групи складатиме депутатський корпус, третину - представники громадськості, ще третину - члени виконавчого комітету.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Програма громадських ініціатив зазнає змін
19 липень, 2016, 13:39