Стало відомо, скільки лучани платитимуть за воду

Стало відомо, скільки лучани платитимуть за воду
У зв'язку зі збільшенням вартості електроенергії для підприємств водопровідно-каналізаційної галузі, НКРЕКП переглянула тарифи на водопостачання і водовідведення для ряду водоканалів України, серед яких і КП "Луцькводоканал".

Йдеться на офіційному сайті "Луцькводоканалу".

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, 7 липня 2016 року схвалила проекти постанов про перегляд тарифів на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення та тарифів на послуги з централізованого постачання холодної води, водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем), що надає КП "Луцькводоканал".

Відповідно до поданих розрахунків, вартість метра кубічного води та стоків для мешканців багатоповерхівок становитиме 10,60 грн (водопостачання - 5,10 грн та каналізація – 5,50 грн), а приватного сектору – 9,70 грн (вода – 4,67 грн та каналізація – 5,03 грн).

З часу встановлення тарифів відбулося зростання цін на енергоносії (електроенергію, газ природний, паливно-мастильні матеріали) та інші матеріально-технічні ресурси, що призвело до збільшення фактичної собівартості послуг у порівнянні з врахованою в чинних тарифах КП "Луцькводоканал".

Внаслідок підвищення цін на складові послуг без одночасного підвищення тарифів на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення, КП «Луцькводоканал» отримало збитки за 6 місяців 2016 року в сумі 3 млн. 280 тис. грн.

У зв'язку із очікуваною зміною тарифів на послуги водопостачання та водовідведення, просимо споживачів обов'язково подати показники лічильників та розрахуватися згідно з ними ще за чинними тарифами!

Адміністрація підприємства окремо звертається до боржників та рекомендує розрахуватися за спожиті послуги за чинними тарифами, оскільки незабаром ціна на воду зросте.

На сьогодні загальна вартість води та стоків становить 9,30 грн за метр кубічний.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Краще зразу по 100 грн за куб. а то МВФ кредиту Петру і Ко не дасть
Відповісти
"Незабаром" то коли?
Хочеться пошвидше.
Відповісти