У ковельській Турії вода не відповідає санітарним нормам. ФОТО

У ковельській Турії вода не відповідає санітарним нормам. ФОТО
У Ковелі купальний сезон і досі не може розпочатися, бо вода в річці Турія в межах міста не відповідає санітарним нормам.

Днями Олегу Кіндеру знову надійшов лист від Ковельського міськрайонного відділу ДУ «Волинський обласний центр держсанепідслужби України», в якому йдеться про результати лабораторних досліджень води на вміст лактозопозитивних кишкових паличок, - повідомляє ПроКовель.

За словами начальника міського відділу з питань цивільного захисту та екологічної безпеки Юрія Дідковського, епідеміологи цього разу з’ясували, що цей показник перевищує норму вже в 50 разів.

Нагадаємо, що на початку червня, а купальний сезон в Ковелі стартує з першого червня, спеціалісти Ковельського міськрайонного відділу ДУ «Волинський обласний центр держсанепідслужби України» провели дослідження якості води в акваторії міського пляжу, пляжу санаторію матері і дитини «Турія» та водосховища. І, як йдеться на офіційному веб-сайті Ковельської міської ради, «згідно з результатами лабораторних досліджень, встановлено, що вода не відповідає нормативам за мікробіологічними показниками. І це може призвести до виникнення спалахів гострих інфекційних хвороб серед населення. Враховуючи викладене, виконавчий комітет Ковельської міської ради попереджає, що купатися в річці Турія у вищезгаданих місцях небезпечно». Тоді лабораторні дослідження показали, що вміст небезпечних мікроорганізмів більший за норму в 48 разів.

Напрошується питання, чому ж через півтора місяця після встановлення забруднення поверхневих вод Турія стала ще більш брудною. А попереду ж серпень, коли, зазвичай, рівень води в річці знижується і починаються процеси загнивання водоростей. А ще так і залишається донині не з’ясована причина забруднення водойми, хто ж у цьому винен?

На жаль, з усього видно, що шукати джерело стрімкого погіршення санітарних норм води в Ковельській мерії не поспішають, бо на черговій нараді з керівниками комунальних підприємств присутні лише обурювалися стосовно розбіжностей в результатах лабораторних досліджень проб води спеціалістами Турійської держсанепідслужби та Ковельського відділу.

«Брали на аналіз проби води в один час в одному місці дві лабораторні групи Ковельська і Турійська, а результати різні. В них немає палички, а в нас є. А в Задибах (село в Турійському районі) паличка пропадає», - прокоментував Юрій Дідковський.

Також він озвучив резюмуючу частину листа Ковельського міськрайонного відділу ДУ «Волинський обласний центр держсанепідслужби України», який надійшов на ім’я міського голови: «Враховуючи вищевикладене можна стверджувати про фекальне забруднення річкової води, можливий негативний вплив на здоров’я мешканців під час купання і необхідність до обстеження вище по течії для встановлення причин забруднення».

Керівник комунального підприємства ТМ «Ковельтепло» Володимир Бойко, який доповідав на цій нараді з іншого питання, порадив спеціалістам відділу з питань цивільного захисту та екологічної безпеки, керівникам міста обговорити це питання на засіданні виконавчого комітету Ковельської міської ради, прийняти радикальне, дієве рішення або ж шукати шляхи виходу на рівні області. Одним словом, не замовчувати проблему, яка може призвести до техногенної катастрофи.






Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У ковельській Турії вода не відповідає санітарним нормам. ФОТО
19 липень, 2016, 19:42