Pokemon GO: найголовніше про покемонів. ВІДЕО

Pokemon GO: найголовніше про покемонів. ВІДЕО
Онлайн-гра Pokemon Go стала вірусною і заполонила світ. Про це свідчить навала покемонів, якими переповнені стрічки соцмереж, новинних сайтів і навіть ділових видань. Інтернет-меми, жарти і смішні картинки про покемонів, історії з життя і аналітичні статті посипалися з усіх каналів зв'язку.

Покемонів добре пам'ятає покоління 90-х, коли масове захоплення кишеньковими монстриками з різними здібностями охопило всі магазини, - пише СЕГОДНЯ.ua.

Сучасна гра з геолокаціями і доповненою реальністю Pokеmon Go була розроблена Nintendo і Niantic Labs і з'явилася на світ 6 липня на iOS і Android.

У чому суть гри

Для початку її необхідно завантажити і встановити на свій ґаджет, після чого її досить запустити і увімкнути камеру.

Людина бачить на екрані все, що відбувається навколо неї разом з покемонами, яких вставляє туди додаток. Після цього починається "полювання" на монстриків за допомогою "покетболів" – вам потрібно зловити всіх покемонів, які ховаються.

На карті вашого міста будуть позначені точки зацікавлень – PokéStops і Pokémon Gyms. Перші потрібні для того, щоб поповнювати запас видаткових матеріалів – куль Poké Ball, необхідних, аби ловити покемонів; ліків для поранених монстрів; яєць, з яких можуть вилупитися рідкісні покемони.

Для того, щоб відкрити секрет, вам потрібно просто підійти до нього на відстань 10 м і клацнути на значок на мапі, і вже через 5-10 хвилин операцію можна повторити.

Коли ви ловите цих кольорових чоловічків, то отримуєте спеціальну валюту у вигляді "цукерки" або "зоряного пилу". Це надає вам сили рухатися вперед.

Мета гри полягає в тому, що гравцям потрібно пересуватися найближчими околицями, шукати покемонів і влаштовувати дуелі між іншими власниками віртуальних кишенькових монстрів.

Упродовж гри ви повинні будете досліджувати своє оточення, щоб знайти і зловити більше 100 різних покемонів.

Де полюють на покемонів

Щоб упіймати невгамовних монстрів, вам не потрібно сидіти вдома, як раніше, перед комп'ютером. Вам потрібно виходити на вулицю і шукати покемонів серед інших людей.

Зараз багато компаній використовують Pokemon Go як маркетинговий хід. Кафе, модні глянці і світські заходи закликають до себе шукати покемонів.

Ніяких обмежень немає – монстриків можна шукати скрізь – в поліцейській дільниці, в озері, у вбиральні, в лікарняній палаті і навіть на кладовищі чи в музеї. Щоправда, музей Голокосту у Вашингтоні вважає таку затію недоречною і шукає можливість виключити їх заклад зі списку "місць для полювання на покемонів".

Популярність гри зростає щогодини

За нещодавніми підрахунками пошукових запитів, Pokemon Go зрівнялося із запитами по слову "порно". А компанія-розробник Nintendo святкує величезний успіх проекту.

Девід Уестін, голова інвесткомпанії Witherbee Holdings, розповів, що акції компанії в один момент злетіли майже на 60%
"Акції Nintendo злетіли на 57% тільки через цю нову гру. Pokemon Go особливо вирізняється використанням доповненої реальності разом з геолокаціями. Гравці виходять на вулицю і полюють на покемонів, збирають їх і б'ються з іншими. Мій власний син днями пішов з друзями бігати у реальному парку, збираючи цих істот.

Для інвесторів головним залишається питанням: це тимчасова вірусна сенсація, яких так багато в світі відеоігор, або ж це трансформація самого ландшафту індустрії, після якої люди перестануть купувати приставки і комп'ютери і почнуть грати винятково на смартфонах?" – цікавиться бізнесмен.

У той же час зазначається, що кожен 20-й американець зі смартфоном вже встановив собі Pokemon Go.

У чому небезпека гри

Під час гри люди часто забувають про безпеку. Так, наприклад, в Міссурі були пограбовані 11 підлітків. Злочинці заманили їх за допомогою гри. Але пізніше поліція чотирьох з них упіймала.

Крім того, увімкнена камера, геолокація і постійне перебування з активованим телефоном моментально садить батарею, тому подбайте про зарядку, щоб не залишитися без зв'язку.

Хто творець "вірусу"

Виявляється, що гру Pokemon Go розробила компанія Niantic Labs, яка є колишньою дочкою Google. Її керівник – колишній співробітник пошукового гіганта.

Акції компанії показали рекордне зростання за останні 33 роки. А вартість концерну всього за кілька днів зросла на 7,5 мільярда доларів.

Онлайн-гра в Україні

У нашій країні офіційного релізу гри ще не було, але це нікого не зупиняє, і всі охочі можуть завантажити її зі спеціального сайту.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.