Українці намагаються перетнути кордон поза пунктами пропуску

Українці намагаються перетнути кордон поза пунктами пропуску
На сьогодні продовжується сезонний пропуск жителів 12 прикордонних населених пунктів Рокитнівського району Рівненської області, у трьох тимчасових місцях «Познань», «Березове» та «Дроздинь» для збору дикоросів на території білоруського заповідника «Ольманські болота».

Зазначимо, перетин державного кордону у цих місцях пропуску місцеві жителі можуть здійснювати щоденно з 06.00 до 22.00 години тільки в пішому порядку або на велосипедах та у період з 1 липня до 10 серпня, - про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

На решті ділянках Луцького загону громадяни України можуть перетнути державний кордон, в тому числі і з метою збору дикоросів, тільки встановленим порядком у пунктах пропуску через державний кордон.

В той же час прикордонники фіксують непоодинокі спроби місцевими жителями перетнути кордон поза встановлених місць та пунктів пропуску. Так підрозділами Луцького загону вже повернуто від державного кордону більше 1200 дорослих та майже 415 дітей, які могли під час збору чорниці незаконно потрапити на територію сусідньої держави. Затримано українськими та білоруськими прикордонниками 35 порушників державного кордону, яких притягнуто до відповідальності.



Крім того, наголошуємо, що під час збору дикоросів забороняється розпалювати вогнища, здійснювати вирубку чагарників і лісу, встановлювати табори і тимчасові укриття, а також залишати побутове сміття. Громадяни, що не будуть виконувати зазначені вимоги або будуть займатися іншою діяльністю, окрім збору дикоросів, притягуватимуться до відповідальності, згідно з чинним законодавством як України, так і Республіки Білорусь.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Українці намагаються перетнути кордон поза пунктами пропуску
20 липень, 2016, 11:41