ПриватБанк просить волинян бути обачними та застерігає від нового виду шахрайства*

ПриватБанк просить волинян бути обачними та застерігає від нового виду шахрайства*
Стало відомо, що, скориставшись брендами потужних фінансових установ, невідомі розсилають користувачам Інтернету листи з вірусом нібито про наявність відкритого кредиту на ім'я отримувача електронного листа.

ПриватБанк не може залишитись осторонь та застерігає волинян про новий вид шахрайства, - повідомляє прес-служба ПриватБанку.

Користувачі Інтернет-мережі отримують електронного листа, в якому інформація про взятий кредит та наявність заборгованості за ним.

Також у листах йде мова про судовий розгляд і пропонується ознайомитися з відповідними документами, котрі додані до тексту листа. При переході за посиланням існує висока загроза отримання вірусу на персональний комп'ютер отримувача. Відтак, у разі отримання такого листа слід не відкривати вкладені документи та сповістити банк про розсилку.

“Ні в якому разі не переходьте за посиланнями в листах-вірусах, - застерігає прес-служба ПриватБанку, - зателефонуйте в банк за номером 3700, звертайтесь до найближчого відділення ПриватБанку в своєму місті чи районі та проясніть ситуацію. Останнім часом листи отримали навіть громадяни, які не мають жодного відкритого рахунку в банку. Вони надходять від імені різних українських банків.

Занепокоєні користувачі переходять за посиланням та внаслідок цього отримують вірус на свій комп'ютер”.

Підтвердженням тому, що нехтування слушними порадами обертається невтішними наслідками є й статистика органів поліції Волині.

Незважаючи на постійні застереження силовиків, волиняни все одно попадаються на гачки до шахраїв. Найчастіше люди потерпають під час купівлі товарів за оголошеннями через Інтернет, а також від телефонних спритників, які представляються працівниками банків або телефонують під приводом збирання грошей на благодійність.

Лише 18 липня до волинської поліції надійшло чотири повідомлення від ошуканих мешканців. Шахраї ошукали людей на понад 17 тисяч гривень Зокрема, цього дня до Ковельського відділу поліції звернулася 62-річна місцева мешканка із заявою про те, що 18 липня близько 10:30 невстановлена особа представившись працівником банку, шахрайським шляхом заволоділа реквізитами кредитної картки потерпілої з якої в подальшому зняла грошові кошти в сумі 6 тисяч гривень.

Будьте пильні та обачні! Не давайте шахраям жодного шансу ввести вас в оману!

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
ПриватБанк просить волинян бути обачними та застерігає від нового виду шахрайства*
21 липень, 2016, 09:51