Групу розбійників, які грабували валютників по всій Україні, судять у Луцьку

Групу розбійників, які грабували валютників по всій Україні, судять у Луцьку
Наразі на лаві підсудних Луцького міськрайонного суду знаходяться четверо зловмисників, які скоїли низку нападів на валютників у кількох містах України. У Вінниці злочинці побили чоловіка до смерті. Троє зловмисників родом із Житомирської області, четвертий – одесит.

Тож Сергія Г., Олексія П., Валерія Г. та Ярослава П. звинувачують у розбійних нападах на валютників у місті Коростень Житомирської області, місті Кременець Тернопільської області, а також у Луцьку та Вінниці.

Так, у березні 2014 в місті Коростень Житомирської області зловмисники відстежили місцевого валютника та побили його в під’їзді будинку.

При цьому злочинці «професійно» підійшли до цього питання – одягли перуки, окуляри, непримітний одяг та головні убори.

Розбійники побили чоловіка битою на викрали у нього сумку з особистими речами та коштами. В сумці було 70 000 гривень, 7 000 доларів США, 700 євро, 20 000 російських рублів, два золотих персні загальною вартістю 3 000 гривень та пістолет марки «Zoraki».

У суді двоє із затриманих заперечили причетність до цього нападу, а один з підсудних визнав провину цілком.

Через місяць після цього, в квітні 2014, гастролери приїхали до Нововолинська, де напали на місцевого міняйла.

При цьому злочинці діяли, наче у фільми, адже для того, аби залишитись непримітними, вони одягнулися, як працівники комунальної служби. Зокрема, чоловіки були вбрані в одяг темного кольору, шапки, рукавиці, а поверх цього - жилетки помаранчевого кольору, як у комунальників, та навіть взяли з собою спеціальний інвентар: відро, совок та віник.

Коли ж потерпілий вийшов з під’їзду, зловмисники за відпрацьованою схемою напали на нього, побили дерев’яною битою та відібрали сумку з грошима, в якій було 130 000 гривень, 1 600 доларів, 300 канадських доларів, 20 англійських фунтів стерлінгів, 30 євро, 30 польських злотих.

Згодом, уже в травні, гастролери скоїли напад у м. Кременець Тернопільської області, де побили місцевого валютника металевою битою по голові та викрали сумку з грошима, в якій було 480 000 російських рублів, 5 800 доларів, 98 500 гривень та ювелірні прикраси.

В червні 2014 в Луцьку бандити відстежили, де проживає місцевий підприємець, та влаштували чергову засідку. Так, о 6.30 ранку зловмисники приїхали до будинку, що за адресою Дружби Народів, 15, дочекалися, поки чоловік буде йти на роботу, побили його битою та викрали сумку з коштами. Тоді потерпілий зателефонував до правоохоронних органів та повідомив про напад. Правоохоронці одразу ж почали розшукувати підозрюваних і таки знайшли, правда аж у місті Ківерці.

Затримання відбувалось з перестрілкою. Працівники ДАІ переслідували автівку із порушниками, але ті намагалися уникнути зупинки і спричинили ДТП із двома службовими авто. Правоохоронці були вимушені застосувати табельну вогнепальну зброю.

Зрештою Луцький міськрайонний суд засудив одного зі зловмисників до 9 років позбавлення волі з конфіскацією майна, іншого - до 8 років 6 місяців ув’язнення з конфіскацією майна, третього - до 11 років 1 місяця тюрми з конфіскацією майна, а останнього - до 12 років 6 місяців з конфіскацією майна.

Проте адвокати засуджених оскаржили вирок, і Апеляційний суд Волинської області скерував цю справу на новий судовий розгляд. Відтак провадження уже вдруге слухається у Луцькому міськрайонному суді.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"В червні 2014 в Луцьку бандити відстежили, де проживає місцевий підприємець...", а що у нас обмін валюти дозволено здійснювати через підприємницьку діяльність?
Відповісти
МОжна убти законослухняним підприємцем (наприклад мати точку на ринку) і займатися Обміном Валюти.
Відповісти
Давно пора взятись за незаконный обмін валюти ,але декому з влади це робити не вигыдно ,краще мати з цього навар ,кришуючи цей бызнес .
Відповісти
Останні новини
Групу розбійників, які грабували валютників по всій Україні, судять у Луцьку
20 липень, 2016, 17:04