У Цуманській колонії цьогоріч вінчалась одна пара

У Цуманській колонії цьогоріч вінчалась одна пара
У місцях відбування покарання на Волині створені усі умови для задоволення релігійних потреб засуджених.

Так стверджують в управлінні Державної пенітенціарної служби України у Волинській області.

Відповідно до статті 128 Кримінально-виконавчого кодексу України в усіх установах кримінально-виконавчої служби області створено можливості для задоволення релігійних потреб засуджених. Робота в цьому напрямку ведеться вихователями, начальниками відділень та психологами Цуманської ВК №84.

Душпастирську роботу в установах області забезпечують священнослужителі Української Православної Церкви, Церкви Християн Віри Євангельської п’ятидесятників, Церкви Християн Віри Євангельської баптистів, Церква Християн Віри Євангельської, Церкви Адвентистів сьомого дня тощо.

До програми диференційованого виховного впливу «Духовне відродження» залучено 247 засуджених.

Постійно відвідують установу представники різних релігійних конфесій задля проповідництва релігійних вчень та виховання у засуджених духовності та інших позитивних якостей.

До проведення релігійних свят залучаються представники духовенства Української православної церкви.

Як розповів настоятель Святопокровського храму, ієрей Михайло Кулакевич, він щотижнево у вихідні та святкові дні відвідує засуджених. Організовано проведення занять у школі духовної просвіти, відбуваються літургії перед та під час великих релігійних свят. Всі бажаючі засуджені можуть прийняти хрещення, покаятися в здійсненому під час сповіді, приступити до таїнства Причастя, миропомазання, обвінчатися із своєю обраницею. Протягом шести місяців цього року відбулося одне вінчання у церкві Цуманської ВК №84.

Як розповів начальник відділення Тарас Музика, в установі проведено духовно-просвітницькі заходи з нагоди відзначення свята Стрітення Господнього, Вознесіння Христового та Дня Святої Троїці з метою підвищення значення християнських традицій у духовному вихованні засуджених, формування у них ідеології «братолюбія» та злагоди, терпимості та поваги до релігійних поглядів, обрядів та звичаїв свого та інших народів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
кради, вбивай, гвалтуй. бог все пробачить.
Відповісти
Останні новини
У Цуманській колонії цьогоріч вінчалась одна пара
12 вересень, 2012, 12:54