Українця, якого США звинувачують в порушенні авторських прав на $1 млрд, затримали в Польщі

Українця, якого США звинувачують в порушенні авторських прав на $1 млрд, затримали в Польщі
Влада США відкрила кримінальну справу проти українця, який є власником відомого пошуковика за торрент-трекерами Kickass Torrents.

30-річний житель Харкова Артем Ваулін звинувачується в порушенні авторських прав, відмиванні грошей та інших злочинах, - повідомляють «Подробности».

Артем Ваулін керує комерційним сайтом Kickass Torrents, який дозволяє користувачам незаконно поширювати сотні мільйонів копій, захищених авторським правом фільмів, відеоігор, тв-програм, музичних записів і т.д. на суму понад 1 млрд доларів США.

Kickass Torrents є 69-м за відвідуваністю сайтом в мережі, щомісяця на нього заходять понад 50 мільйонів унікальних користувачів.

Справу проти Вауліна передано до окружного суду Чикаго, який постановив заморозити банківський рахунок і сім доменних імен, пов’язаних з сайтом.

«Утікаючи від правосуддя, Ваулін використовував сервери у багатьох країнах світу, переносив домени як тільки проти нього порушували слідство. Його арешт у Польщі доводить, що кіберзлочинець може втікати, але не може сховатись від правосуддя», - заявив Леслі Колдуелл, заступник генерального прокурора США.

Польські ЗМІ повідомляють, що Вауліна затримала польська поліція в рамках операції, проведеної в співпраці з американськими прокурорами. Тепер американці збираються просити про його видачу.

Зазначимо, що Kickass Torrents дозволяє користувачам шукати контент на різних торрент-трекерах. Він постійно переходить на нові домени, бо старі адреси блокують пошукові системи та соцмережі, однак нові домени також згодом блокуються. Ресурс створений у 2008 році, інформація про нього також є у Вікіпедії.

Kickass Torrents діє на 28 мовах і має мережу вартістю понад 54 млн доларів. Сайт не поширює нелегальний контент, однак містить лінки, через які користувачі можуть завантажувати файли без авторизації.

Американські юристи заявляють, що такі дії наносять надзвичайну шкоду артистам і компаніям, які спеціалізуються на створенні контенту.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Українця, якого США звинувачують в порушенні авторських прав на $1 млрд, затримали в Польщі
21 липень, 2016, 14:29