Луцький парк модернізують

Луцький парк модернізують
У Луцьку, аби довести до належного стану парк «Дубки» та облагородити частину Центрального парку, просять знайти у бюджеті 300 тисяч гривень.

Це обговорювали під час засідання бюджетної комісії 21 липня, - повідомляє Волинське агентство розслідувань.

Заступник міського голови Юрій Моклиця розповів, що зараз у Луцьку на всі паркові зон є лише 3 працівники, які займаються чищенням парків. Цього аж ніяк не достатньо. Моклиця нагадав, що з міського бюджету виділяють 500 тисяч гривень, але їх спрямовують лише на косіння трави біля річок, кошти також отримує КП «Парки і сквери», а от на власне парки грошей немає.

Тож він запропонував виділити кошти у межах експерименту. Якщо все вийде, то з наступного року кошти плануватимуть при формуванні бюджету. Як приклад він навів парк «Дубки», частинку якого прибирає ЖЕК. Проте 8 гектарів взагалі не прибирають, тому доцільно було б провести конкурс та долучити маленькі підрядні організації, які працювали б у парку. На це потрібно 100 тисяч гривень.

Ще 200 тисяч гривень треба на благоустрій Центрального парку. Там хочуть виділити 4 гектари, на яких запланують класичну паркову зону. Мовляв, на місці видалених дерев треба рекультивувати землю, садити траву та постійно доглядати місцину. Зону запланували створити у секторі ліворуч від головної алеї аж до ротонди.

«Треба довести територію і зробити з неї дійсно паркову зону», ‒ підкреслив Моклиця. За його словами, розглядають ідею також створення там мистецької зони – місця, де можна буде проводити заходи та встановлювати інсталяції.

Моклиця також розповів про пропозицію створення "Алеї казок". Її хочуть організувати, встановивши біля алеї 27 скульптур луцького митця Миколи Голованя, які наразі встановлені у різних місцях парку. Роботи спробують завершити до Дня Незалежності.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.