Аварійний міст на Волині може обвалитися з дня на день

Аварійний міст на Волині може обвалитися з дня на день
Одне з найбільших сіл Ківерцівського району Липне може залишитися без сполучення з райцентром. Причина того – аварійний міст.

Люди бояться, що він з дня на день може впасти, - повідомляє Вісник.

Скаржаться, що через діри проглядається річка, а трясе на ньому, як на «американських гірках». Втім ще страшніше під мостом. Опори, які його тримають, уже давно тріщать по швах.

Востаннє цей міст ремонтували років п’ятнадцять тому. Відтоді його час від часу "підлатують" жителі села самотужки. Як матеріал використовують звичайний цемент і пісок.

Ця переправа сполучає дві частини села. Саме через неї щодня прямують рейсові автобуси до райцентру, возять дітей до школи та мчить на допомогу «швидка».

Однак люди побоюються, що міст може обвалитись. І вже тоді до селян Липного не дістануться ні медики, ні інший транспорт.

На перший погляд споруда не є небезпечною, адже селяни своїми силами замостили її щебенем.

– Стоїть міст на бетонних палях, які були закладені дерев’яним брусом ще за Союзу. За ці роки дерево прогнило, тепер вода підмиває краї – і вони руйнуються, – розповідає голова Липненської сільської ради Юрій Мазнюк.

Сільський голова каже, що працівники Ківерцівського районного дорожнього відділу ще в жовтні минулого року навідувалися в село, подивилися на міст, пофотографували та й поїхали, сказавши, що нема фінансування, коли будуть кошти – тоді й проведуть ремонтні роботи.

Липненці ж нарікають, що проблема не тільки в переправі, а й в інших дорогах села, які давно не ремонтували. Мовляв, асфальтні шляхи розбиті, а ґрунтові потребують грейдерування. У негоду особливо тяжко дітям, адже до школи вони добираються пішки, бо шкільні автобуси, які були в районі, забрали в зону АТО.

Начальник управління інвестицій, інфраструктури та агропромислового розвитку Ківерцівської РДА Ірина Куцик повідомила, що за ремонт липненського мосту відповідає Служба автомобільних доріг у Волинській області, тому відновити переправу повинні за кошти держбюджету.

– Передали б його на баланс сільської ради, то ми б потрохи робили ремонт. Адже проблема дійсно є, і вирішувати її потрібно негайно. Особливо небезпечно стає, коли піднімається рівень води у річці. Тому міст поступово осідає, – розповіла Ірина Куцик.

Керівник Служби автомобільних доріг у Волинській області Анатолій Посполітак переконує, що наразі проведено тендерну процедуру щодо визначення підрядника, який повинен виконати будівельні роботи. Так, за словами Анатолія Посполітака, відомство уклало угоду з ТОВ «РБП Транс-Мост», яке за 200 тисяч гривень зобов’язане відремонтувати міст у Липному.

– На Волині є й більш проблемні мости, тому зараз ремонтуємо дві переправи у Берестечку, потім черга на Маневиччині, в Красній Волі, й орієнтовно на серпень-вересень повинен відбутися ремонт мосту в Липному, – наголосив головний дорожник області.

Селяни ж сподіваються, що нову переправу зроблять раніше, ніж тут трапиться лихо.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Аварійний міст на Волині може обвалитися з дня на день
22 липень, 2016, 14:37